A svéd miniszterelnök békülne, miután egy hétvégi, törökök elleni tüntetésen újra Koránt égettek

2023. január 24. 21:02
Ulf Kristersson svéd kormányfő szerint mielőbb helyre kell állítani a párbeszédet Törökországgal Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról.

Egyetlen más nemzetbiztonsági kérdés sem bír akkora jelentőséggel mint az, hogy közösen Finnországgal gyorsan NATO-tagokká váljunk – hangsúlyozta Kristersson újságíróknak nyilatkozva. Tobias Billström külügyminiszter hozzátette, hogy

Svédország jelenleg a második világháború óta legbizonytalanabb biztonságpolitikai helyzetbe került.

A svéd miniszterelnök mindemellett nyugalomra és önmérsékletre intett a hétvégén a stockholmi török nagykövetség közelében tartott tüntetéssel kapcsolatban, amelyen egy iszlamofób párt vezetője elégette a muszlimok szent könyvét, a Koránt. Törökország a közelmúltban történt svédországi provokációkra hivatkozva kedden határozatlan időre felfüggesztette a háromoldalú mechanizmust a NATO-csatlakozásra váró Svédországgal és Finnországgal.

Megint Koránt égettek Svédországban

Kristersson az üggyel kapcsolatban leszögezte, hogy nincs ellentmondás a szólásszabadság jogának fenntartása és a NATO-csatlakozás folyamatának továbbvitele között. Mint mondta, teljesen rendjén van, hogy eltérő vélemények vannak a NATO-csatlakozással kapcsolatban. Ugyanakkor Svédországban és Finnországban is nagy többséggel döntöttek arról, hogy a két ország az észak-atlanti szövetséghez csatlakozzon.

Most azonban provokátorok próbálják Svédország más államokkal fenntartott kapcsolatainak ártva rombolni az ország csatlakozási esélyeit. Finnország és Svédország csatlakozási jegyzőkönyvét a transzatlanti katonai-politikai szövetség mind a 30 tagállamának jóvá kell hagynia. A két észak-európai ország tavaly megállapodást írt alá Törökországgal, hogy meg tudjanak egyezni Törökországgal. Ankara a svéd és finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának feltételeként a többi között terroristának nyilvánított emberek, többnyire kurdok kiadását követeli.

Ramzan Kadirov dühöng a svédországi Korán-égetés miatt: „A pokolban fogtok elégni, démonok"

(MTI) 

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na mi van, a libsik nem tűrik a más vallásúakat, ill. a vallásos emberek jogait?
Legalább egy ideig nem velünk kekeckednek a svédek, finnek.

Leírtam már nemrégen, hogy Paluden korán-égetése nem egy "szélsőjobboldali" provokáció a békés muszlim újsvédekkel szemben. Paluden liberális-konzervatív meggyőződésű, skandináv hazafi. A Korán-égetéssel bevalottan az a célja, hogy bemutassa a birka svéd őslakóknak, mekkora is a baj, mikor középkori lelkű, milliós populációt szabadítanak rájuk a hazaáruló politikusaik. Az átlag svédnek fingja sincsen róla, mekkora a probléma az agresszív, térítő iszlámmal. Soha rosszat az új honfitársaikról nem hallanak a globalista balos médiájuktól, a legtöbb amit hallanak, az az, hogy majd az integrált muszlim gyerekek már békésen növelik majd a GDP-t, csak még egy picit integrálni kell őket.
Szóval Paluden egy szent térítő, fillérekből nyitja fel a svédek csipás szemét...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés