Májusban ismét lesz CPAC-konferencia Budapesten

2023. január 24. 18:10
Az Alapjogokért Központ májusban ismét megrendezi a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten – közölte a jogi elemző intézet kedden Facebook-oldalán.

Mint írták, a május 4-én és 5-én tartandó CPACHungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel, az esemény mottója:

Együtt erő vagyunk!.

Az Alapjogokért Központ felidézte, hogy a CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten. Az akkor az Isten, haza, család értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert –köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert– megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki.

Orbán és Trump képes átvenni a hatalmat a globális elitektől - Matt Schlapp a Mandinernek

 

Szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki”

– olvasható a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy a központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének, az idei CPACHungary fókuszában pedig  - mint fogalmaztak -

a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni.

Emlékeztettek arra is, hogy Orbán Viktor a tavalyi rendezvényen elmondta a konzervatív sikerrecept 12 pontját, a többi között azt is, miszerint a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk. A bejegyzés szerint a magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni.

(MTI) 

Nyitókép: MTI/Benkő Vivien Cher

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés