Olasz lap: A Magyarországon érezhető ruszofília felzaklatta Európát

2023. január 23. 8:07
„Nagy várakozás előzi meg a következő magyar lépést” – írja az Il Giornale.

Legalább 170 NATO-párti magyar tisztet és tábornokot zártak ki a fegyveres erőkből Vadai Ágnes jelentése szerint, írja az Il Giornale nyomtatott kiadásában.

„Úgy értesültem, hogy 170 tábornokot és tisztet már felmentettek tisztségéből” – mondta Vadai, hozzátéve, hogy még nem tudja, hogy ez milyen számokban fog érkezni, de ezres nagyságrendről hallott.

Vadai szerint az intézkedések célja az lenne, hogy ezentúl az Orbán-kormányhoz való politikai lojalitás legyen a magyar fegyveres erők vezérelve.

De ez még nem minden – fokozza a kedélyeket az olasz lap. „Brüsszelből érkezett az a hír, miszerint Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt újabb 500 milliós európai segélyt. Budapest indoklás nélkül megvétózza az Európai Békeprogramból származó források kifizetését. Nagy várakozás előzi meg a következő magyar lépést” – írja az Il Giornale.

A médium szerint a magyar kormány az elmúlt időszakban többször is Vlagyimir Putyin, orosz elnök mellé állt, megtagadta a Kijevnek nyújtott katonai segélyt és átmenetileg blokkolta a 18 milliárdos gazdasági segélyt. Brüsszel – a történelem során először – csökkentette a Magyarországnak szánt forrásokat, miután konkrét vádakat fogalmazott meg a korrupcióval és a jogállamiság megsértésével kapcsolatban.

Ezért egy kis ruszofília érezhető Magyarországon, amely felzaklatta Európát

– olvasható az olasz lap hasábjain.

Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az olasz lap nem kérdezte meg Vadaitól mit keresett az oroszok seggét nyaló párt utódpártjában?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés