A megoldás a radikális átalakulás

2023. január 23. 5:59

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Az uniónak a jelenlegi formájában meg kell szűnnie, mert elárulta azokat, akikért létrejött.

„Parlament a kiderült korrupciós botrány okán általános legitimációs válságba került, ám ez a kérdés túlmutat a parlamenten, úgy gondolom, az unió egésze került válságba, s a folyamat nem most kezdődött. Ugyanis Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke már az olasz választások előtt átlépett egy olyan határt, ami után megítélésem szerint gyökeresen megváltozott a helyzet az unióban.

A megváltozott helyzet lényege tömören a következő: Von der Leyen nyilatkozata után az unió nem maradhat meg a jelenlegi állapotában. Idézzük fel a szavait, amit két nappal a választások előtt az amerikai Princetoni Egyetemen mondott: »Ha Olaszország a parlamenti választások után nehéz helyzetbe kerül (!), megvannak az eszközeink, mint Lengyelország és Magyarország esetében.« Számomra ebből a következő következtetések adódnak.

Először: az unió végrehajtó szervének vezetője egyértelművé tette, hogy a tagállami szuverenitás csak maszlag, az unió vezetői kizárólag akkor fogadják el a nép döntését, ha az nekik, a globalista és föderalista fősodornak kedvező. A bizottság ezzel a nyilatkozattal beismerte, hogy antidemokratikus szervezet, s nem pusztán az elnök az, hiszen egyértelműen többes számban fogalmazott, »megvannak az eszközeink«, mondta.”

Nyitókép: MTI/EPA/AP pool

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország helyzete speciális, az új világba a térség legnagyobb államadósságával léptünk át.

NEM volt elitcsere, a régi pedig 2010-ig, az egy addigi Fidesz kormány idejét kivéve, 16 éven keresztül úgy vezette az országot, h. a nemzeti vagyon háborússal felérő veszteséget szenvedett. Iparágak szűntek meg, biztos nyereséget hozó üzletágakat, gyakran magyar állami garanciát és kiegészítést kínálva a jövendő profithoz, külföldi, nem egyszer állami vállalatoknak "értékesítették". A külföldi állami tulajdon az a jó Magyarországnak???

A biztonságunk kétséges, az utóbbi idők fejlesztései ellenére.

Elképzelhetetlennek látom ebben a környzetben, ezzel a gazdasági, védelmi erővel a kilépésünket. Manőverezni kell, amíg lehet, h. ne dőljön a fejünkre az egész rosszul vezetett kóceráj v. sóhivatal. A hollandok, dánok, baltiak, skandinávok útálnak minket, ahol lehet, ártanak. A jéghegyek meg csak olvadnak. Még az is lehet, h. lesz böjtje a kíméletlen önzésnek, rosszindulatnak.

pontosan. gazdasagi uniorol volt szo, nem politikairol. plane nem egy foderativ szuperallamrol ami ugy tekint rank mintha egy tavoli provincia lennenk

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés