Hétfő délutántól már a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között jár a 3-as metró

2023. január 23. 7:14
A BKV szerint „kortárs retró” hangulatú lesz a Deák Ferenc téri metróállomás.

Ma kora délután megnyitják az utasforgalom előtt a Ferenciek terei és a Deák Ferenc téri állomást a 3-as metró vonalán, ezt követően Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között lehet utazni majd a metróval – közölte korábban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint este 9 óráig – amellett, hogy a 3-as metró a Deák Ferenc tértől már közlekedik Kőbánya-Kispest felé –

a Göncz Árpád városközponttól a Kálvin térig járnak még a pótlóbuszok,

utána az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig mennek.

Keddtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad térnél – az állomás felújítása miatt – a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg.

BKV a metrófelújításról: „Kortárs retró" hangulatú lesz

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fogpiszkáló, ha el nem baszom. :D

A 4-es metró épülése alatt terjedtek azok a képek, hogy "Sanghaj a négyes metró építésének kezdetén - Sanghaj ma - és még mindig nincs kész a metró" - az első képen egy földszintes város volt, a másodikon rengeteg felhőkarcoló - ugyanott.
Most inkább nem is hivatkoznék a kínaiakra, de még a spanyolok is több új vonalat adnak át ugyanennyi idő alatt, mint amennyit Budapesten felújítanak...

Ja, a képeket látva nekem is az jutott az eszembe, hogy a 70-es évek márvány, gránit berakásai helyett most a legolcsóbb műanyagot használják, és rámondják, hogy "ez direkt ilyen!".

A Telexen biztos lesz! Ők bevallottan függetlenek és objektívek! :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés