Magyarország történetének legkedvesebb politikusára, Göncz Árpádra emlékeztünk

2023. január 21. 13:48

Karácsony Gergely
Facebook
A hatalom szájából szólhat emberi hang is.

„Az elmúlt egy évben Magyarország történetének talán legkedvesebb politikusára, Göncz Árpádra emlékeztünk. Ez a szó, hogy kedves, valahogy nem szerepel a szókészletben, amivel politikusokat jellemezni szoktunk. Erőskezű, határozott, az persze igen, de a kedves talán már soha. Pedig amikor Göncz Árpádra emlékezünk, nemcsak egy csodálatos emberre gondolunk, hanem arra is, hogy lehet másképp. A hatalom szájából szólhat emberi hang is. Ha van benne a másik iránti tisztelet, megbecsülés, empátia és szeretet, az nem puha vezetővé, hanem államférfivá teszi a politikust.

Ő így fogalmazott: »Olyan előadásban, amelyben mindenki ordít, azt hallják meg, aki csöndesen szól.« Köszönöm mindenkinek, aki a Göncz Árpád centenárium programjain és kiadványain dolgozott, és mindenkinek, aki hozzájárul ennek a páratlan irodalmi, politikai és emberi életműnek a gondozásához.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eredetiben nagybetűvel:
"BORVENDÉG ZSUZSANNA KUTATÁSAIBÓL IS TUDJUK, HOGY A NEMZETKÖZI ÚJSÁGÍRÓ SZÖVETSÉG A SZOVJET KGB EGYIK FEDŐSZERVE VOLT (GÖNCZ SZEREPLÉSÉRÉRE IS A TÖRTÉNÉSZ EGYIK TANULMÁNYÁBAN TÖRTÉNT UTALÁS), AMELYNEK SZÉKHELYE PRÁGÁBAN, ÉS EGYIK LEGFONTOSABB ÜDÜLŐJE ÉPPEN A BALATONNÁL, BALATONSZÉPLAKON VOLT." (pestisrácok.hu)

Olyan kedves édi-bédi volt, mint egy koalamaci, hogy egyem a szívét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés