Gyerekpornó-birtoklásért tartóztatták le az Oscar-díjra nevezett film színészét

2023. január 17. 19:37
Florian Teichtmeisterre két évig terjedő börtönbüntetés várhat.

Florian Teichtmeister osztrák színész legutóbbi alakítása a Fűző című produkcióban volt látható, amelyet Ausztria hivatalosan is az Oscar-díjra jelölt. Az országban az Oscar-díjjal kapcsolatos ügyekben illetékes szakmai testület (FAMA) úgy döntött, hogy továbbra is kiáll a produkció jelölése mellett – olvasható a Magyar Filmadatbázis honlapján

A szervezet elnöke, Alexander Dumreicher-Ivanceanu közleményében azt írja, hogy a FAMA elítéli a színész Florian Teichtmeister pedofil-bűncselekményét, de hozzáteszi:

Teichtmeister nem a »Fűző«, és ezt az egyént szigorúan el kell választani a rendező, Marie Kreutzer és a csapat kiemelkedő művészi teljesítményétől.”

Többen elhatárolódtak a színésztől

Az osztrák film- és tévéiparban mások is gyorsan elhatárolódtak Teichtmeistertől. Az osztrák ORF állami műsorszolgáltató, amely a produkció társfinanszírozója volt, bejelentette, hogy nem sugároz semmilyen sorozatot vagy filmet, amelyben Teichtmeister szerepel, a Cineplexx mozilánc pedig lemondta a Fűző közelgő vetítéseit Ausztriában.

A bécsi Burgtheater, Ausztria nemzeti színháza azonnali hatállyal felbontotta a színész szerződését.

Teichtmeister ügyvédje, Michael Rami elmondta, hogy a színész bűnösnek kívánja vallani magát a vádakban, amelyek 58 000 gyermekpornográf felvétel birtoklásával kapcsolatosak. Teichtmeister február 8-án jelenik meg a bíróság előtt, amennyiben ítélet születik, úgy a színészre két évig terjedő börtönbüntetés várhat.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés