Az Integritás Hatóság vezetője botrányos interjút adott

2023. január 17. 14:26

Hadházy Ákos
Facebook
Ki meri mondani, hogy nem az Orbán-rendszer korrupt, hanem az emberek, Magyarországon nem nagyobb a korrupció, mint máshol.

„»Elnézést, Virág elvtárs, ez már az ítélet«. Kb. így lehet összefoglalni az új »korrupcióellenes« hivatal, az Integritás Hatóság vezetőjének botrányos interjúját. A hivatal még alig kezdte meg a munkáját, de Bíró Ferenc már az eddigi tapasztalatai alapján ki meri mondani, hogy NEM AZ ORBÁN RENDSZER A KORRUPT, HANEM AZ EMBEREK, MAGYARORSZÁGON NEM NAGYOBB A KORRUPCIÓ, MINT MÁSHOL, és hogy jó viszonyra törekszenek a többi »korrupcióelkenes szervezettel«.

1) Ez a jóember, ha kicsit is tájékozódott volna az elmúlt években, olvasott volna a propagandán kívül újságot, és/vagy nem lenne elfogult a kormány irányában, akkor nem mondana ilyet. Úgy is fogalmazhatok, hogy aki ilyet mond, az vagy nem ismeri pl. az

Elios-ügy, az Öveges-ügy vagy a Híd a munka világába program részleteit,

vagy szándékosan elfelejtkezik róla. Ha egyetlen más korrupciós ügy részleteiről sem hallott volna, csak ezekről, akkor sem mondhatná, hogy nálunk nincsen rendszerszintű korrupció.

2) Ezt a jóembert úgy nevezte ki a »nagyon független« Novák Katalin a »nagyon független« kiválasztási eljárás után, hogy a pályázat beadása előtt nem volt ismert a pontrendszer, ami alapján kiválasztották a nyertest. Először megvárták, amíg beérkeznek a pályázatok, AZTÁN találták ki, hogy melyik kritériumra, mennyi pontot adnak. Az interjú bebizonyítja, hogy

a pontozást megalkotó »nagyon független« Számvevőszék munkájával elégedett lehet Orbán.

3) Ennek a jóembernek kellene pótolnia az EU Ügyészséghez csatlakozást. A Bloomberg interjúja egy újabb bizonyíték arra, hogy ha az EU Ügyészséghez csatlakozás nélkül ad egy eurocentet is az EU, akkor az ezt finanszírozó nyugati adófizetők a világ balekjai.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallatlan! Ki meri mondani, ami Hadházynak nem tetszik!

Ez a baromállat(orvos) korrupcióról hablatyol teli szájjal, bizonyítékok nélkül.
Magyarországon nem nagyobb a korrupció, mint máshol.
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy Magyarország korrupciós helyzetének szubjektív – percepciós, érzékelési felméréseken alapuló – megítélése korántsem azonos az objektív tényekkel.
Teli szájjal beszélnek a magyarországi korrupcióról bizonyítékok nélkül.
A korrupció értékelésében mennyire szubjektívek, manipuláltak a vélemények?
Mennyire erősek a prekoncepciók, a politikai szándékok?
A korrupció hangoztatása egy kemény politikai fegyver, és aljas hazugságokon alapszik gyakran.

Egy 1000-2000 fős közvélemény kutatás eredményétől el szoktatok ájulni, ha az nektek kedvez. Amikor ezeket közzé teszik, arról nincs adat, hányan tették le a telefont, hogy nem akarnak válaszolni a kérdésekre.

Ez a konzultáció egy jó nagy mintás közvélemény kutatás, de most nem számít, mert ellene megy a brüsszeli hülyeségeknek.

Nem lehet skalpokat felmutatni ott, ahol nincs mit skalpolni. Olyan ítéletet mégsem lehet hozni, hogy tilos az EU pénzeket minél inkább magyar cégeknek adni, mert így egyre inkább csökken a pénzek visszaáramlása nyugatra. Mert ez a valódi probléma, ez fáj nyugati kedvenceiteknek. A protekcionizmus, mert ha mindent nyugati cégekkel végeztetnénk el, soha nem fejlődnének fel azok a hazai cégek, amelyek képesek feleslegessé tenni nyugati cégek megbízását.

Miből gondolod, hogy a protekcionizmust ugyanúgy művelő nyugaton nyerni tudna egy magyar cég, legyen az akár Mészáros?

Ami a NER közeli cégeket illeti, a kormány nyilván olyan gazdasági hátteret épít ki, amellyel meg tudja valósítani gazdaságpolitikáját. Szerinted más kormányzat nem így működne?

Ha valakit korrupcióval vádol, bizonyítékot kell bemutatnia.
Oszkó Péter a Bajnai kormány egykori pénzügyminisztere a VálaszOnlinenak 2021.10.11 ezt nyilatkozta a korrupciós vádaskodásokkal kapcsolatban:
"Állami támogatásra pályázni szabályos módon, az nem korrupció, hanem a megfelelő, transzparens eljárás.”
Ha igaz lenne amit ez a hazug propagandista a magyar korrupcióról össze hablatyol, akkor most jelentősen csökkentett adóék mellett, hogyan lehetne egyensúlyban tartani a költségvetést, hogyan lehetne megfelelni a maastrichti hiánycél kritériumnak, ami az elvtársaknak sohasem sikerült?
Az Index írta 2022. december 10., szombat 15:02
Magyarország továbbra is kiemelkedően jól teljesít nemcsak régiós, de akár nyugat-európai összehasonlításban is az áfacsalás elleni küzdelemben.
A ma publikált végleges számok alapján kiderült, nem kis meglepetésre, hogy valójában még a vártnál is jobb eredményt ért el az ország. A 2020-as 5,1 százalékos áfarés döbbenetesen jó adat, a skandináv országokon kívül sehol máshol nem sikerült ennyire leszorítani az áfacsalást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés