Két feltételt szabott a béketárgyalásokhoz Moszkva

2023. január 13. 9:50
Ukrajna pedig valószínűleg mindkettőt el fogja utasítani.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Alekszej Polcsuk két feltételt szabott ahhoz, hogy Moszkva béketárgyalásokat folytathasson Kijevvel.

Ezeknek a tárgyalásoknak közvetlennek kell lennie Moszkva és Kijev között. A közvetítők szerepét ki kell iktatni”

idézi a szóvivőt a Do Rzeczy. Polcsuk érvelése szerint a nyugati közvetítők „gyakran saját céljaik és érdekeik szerint igyekeznek befolyásolni a tárgyalásokat, és nem is igazán a konfliktus lezárásában, mint saját politikai és gazdasági céljaik előremozdításában érdekeltek”.

Kijev valószínűleg el fogja utasítani az oroszok ajánlatát. Az ukránok a bucsai mészárlás után határozták el, hogy megszakítanak mindenféle összeköttetést Moszkvával, ha történt is valamilyen kommunikáció, az olyan közvetítőkön keresztül történt, mint Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / Anadolu Agency / AFP

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Budapesti Memorandumot, amely Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán politikai függetlenségét és szuverenitását, garantálta, három ország írta alá: USA, Nagy Britannia és Oroszország. Később Franciaország és Kína is csatlakozott az egyezményhez. Ukrajna semmit nem írt alá.

A politikai függetlenség és szuverenitás nem konkrét fogalmak. Fehéroroszország politikailag nem független Oroszországtól, Ukrajna pedig legkésőbb 2014-től kimutathatóan nem független politikailag az USA-tól. Ebből adódott, hogy a területi épség garantálása mögé bújva Ukrajna módszeresen provokálta Oroszországot. Tudni lehetett, hogy ennek célja a háború kirobbantása, amellyel megoldható Európa és Oroszország gazdasági kapcsolatainak szétrombolása.

Na látod! Ennyire üres fogalom a függetlenség, amit ti annyira szerettek hangoztatni. Mellesleg megjegyzem, hogy ha Janukovics orosz irányultsága marad, akkor most nem lenne szétlőve Ukrajna. Más, egyéb körülményeket most nem is említek.

A védelmi garanciák árnyékából már könnyű volt az ukránok részéről provokálni az oroszokat. Nekik azt mondták, vagy ők úgy gondolták, hogy azok úgysem mernek lépni, hiszen tudják, hogy az USA ott áll a háttérben.

Az oroszok pedig felültek a provokációknak, és mertek lépni. Az USA röhög a markába, mert mind az ukránok, mind az oroszok elszámították magukat, és neki pont így jó. Ráadásul az orosz-EU kapcsolat is ráment.

Ebben a történetben nincsenek egyértelműen jók és rosszak. De nektek tiltva van a reális gondolkodás.

Én úgy hallottam, a nyelvtörvénynek pl. az oroszok sem örültek, sőt, ami azt illeti, kifejezetten ellenük irányult, mi csak járulékos veszteség (?) voltunk.

Nem az ukrán nép döntötte el az irányultságot. Azt az USA befolyás, az 5 milliárdos majdani puccs döntötte el, amit Victoria Nuland felügyelt, miközben ételt osztott a puccsistáknak. Az egykori szovjet birodalmi irányítás más volt, mint a mostani kapcsolat. Az egykori szovjet birodalmi irányítást most az EU alakítja ki. Más alapokra helyezve, más érvek, más ideológia mentén, de hasonló tartalommal.

Hányszor próbáljátok cáfolni mindazt, amit már nyugaton sem tagadnak, csak éppen hallgatnak róla?

a 2014-es torvenytelen puccsal megszunt az ukran allam szuverenitasa. innentol nincs mirol beszelni 94 kapcsan.

Ha a hülyeség fájna... Hivatkozz már le léccilécci egyetlen esetet, amikor megjelent egy uki nyelvű könyv és utána elégették!

Nem, te propagandakönyv vagy.

Bubus, itten 300 éves szörnyű nyelvi elnyomásról fantáziálsz anélkül, hogy bármilyen konkrét tényt említenél. Aszondod, rabszolgaság, aszondom, gyapotszedés. Értjük egymást. Valójában amúgy nem, de alapvető tényeken nem vitatkozunk. Aszondod, nácik, aszondom, Auschwitz. Rendben. Aszondod, Sztálin, aszondom, terroréhínség Ukrajnában.

De aszondod, nyelvi elnyomás Ukrajnában, aszondom, feljegyzések egy egérlyukból. Fantáziavilágban élsz.

Viszont aszondod, oroszüldözés Ukrajnában, aszondom, nyelvtörvény. És tényről beszélek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés