Gelgely menni Kijiv

2023. január 13. 15:47

Bohár Dániel
Origo.hu/888
Annyira unom, sőt elegem van ebből a nemzeti büszkeséget feladó gondolkodásból.

„A főpolgármester elutazott az ukrán fővárosba, hogy találkozzon most már végre a valódi Klicskóval. V4-es főpolgármester kollégáival vonatozott, hogy eközben miről beszéltek és milyen nyelven – na ebbe nem is mennék bele. A fotók szerintem mindent elárulnak.

Karácsony következetesen Kijivnek nevezi Kijevet. Ezt azért teszi, mert az ukránok erre utasították. Az a helyzet, hogy Kijevet magyarul Kijevnek hívják. Vagyis az ukrán fővárosnak van magyar elnevezése. Én értem, hogy az ukrán kérés valójában a globalista elit kérése vagyis parancsa, de azért álljon meg a menet.

A kijivező Karácsony Gergely nem volt ennyire érzékeny, amikor a kárpátaljai magyarok nyelvhasználata miatt kellett volna felszólalnia. Évtizedes probléma, hogy magyar emberek nem szólalhatnak meg az anyanyelvükön Ukrajnában.

Megértek mindent és borzasztóan sajnálom azt, ami a szomszédunkban történik, de akkor is sokkal fontosabb számomra a magyar érdek, mint mások parancsának teljesítése.

Na, ez az, amit a hazai dollárbaloldal soha az életben nem fog megérteni.

Magyarország akkor lesz egészséges nemzet, amikor végleg kikopik ez a meghunyászkodó magatartás.”

Kijiv

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerdán pozsonyi, prágai és varsói kollégáival közösen látogatást tett Ukrajna fővárosában. Többek között felkeresték hivatalában a jelenleg szintén városvezetőként tevékenykedő Doktor Vasöklöt, azaz Vitalij Klicskót - így legalább volt közöttük egy valóban nehézsúlyú figura.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés