Kiakadt a főrabbi a Wall Street Journal Orbánt antiszemitázó cikkén

2023. január 7. 9:45
A magyar zsidóság újabb virágkorát éli, Magyarország kormánya kiemelten támogatja a magyar és a magyar ajkú, határon túli zsidó közösségeket – mondja lapunknak Róna Tamás.

Ahogy a Mandiner megírta: a The Wall Street Journal oldalán megjelent cikk szerint az Egyesült Államokban és globálisan is erősödik az antiszemitizmus. A szerző úgy véli, a közelmúlt eseményei alapján világosan látszik, hogy a zsidógyűlölet nem egyetlen csoportra korlátozódik, ahogy az antiszemitizmussal kapcsolatba hozható politikusok is különböző körökhöz kötődnek.

A cikk szerint egyaránt

a „zsidó hatalom ellenzőjeként határozza meg magát Jeremy Corbyn brit baloldali politikus és Orbán Viktor jobboldali miniszterelnök”.

Szaddám Husszein pedig Izraelt vádolta azzal, hogy ellentétet szít a Nyugat és az iszlám között.

A magyar miniszterelnökre vonatkozó kitétel kapcsán megkerestük Róna Tamás főrabbit, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, a Zsima elnökét, aki korábban többször is nyilatkozott lapunknak a közéletet érintő kérdésekben.

Rónát elmondása szerint mélyen lesújtotta a cikk, mind főrabbiként, mind magyarként. „Két fontos aspektusát emelném ki ennek az irománynak; egyrészt az ilyen és ehhez hasonló újságcikkek még tovább gerjesztik az antiszemitizmust. Másfelől; jómagam mindig is a mindenkori magyar kormánnyal való együttműködésre törekedtem” – fogalmazott Róna.

Hozzátette, az elmúlt években

a magyar zsidóság újabb virágkorát éli, Magyarország kormánya kiemelten támogatja a magyar és a magyar ajkú, határon túli zsidó közösségeket,

zsidó tankönyvek kiadását segíti, országszerte zsinagógákat újítottak fel, valamint a külhoni magyar zsidók hitéletét is folyamtaosan támogatja. „Számomra ez a hozzáállás segítő és nem antiszemita” – vélekedett a Zsima vezetője.

nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rágalmazás nem szólásszabadság, hanem az anyagi tönkremenetel előszobája, normális jogrendszerekben.

Más:
"aggasztó az is, hogy az elmúlt tizenkét év alatt összesen 108 forinttal emelte a kormány az állami gondoskodásban lévő gyerekek étkeztetési normatíváját: 567 forintról 684-re. "

Megoldás:
A pohos unokái 1 hétig azt és annyit kapjanak, mint az állami gondozottak.
Ha ettől eszébe jut európai szintre emelni a magyar állami gondoskodásban lévő gyerekek étkeztetési normatíváját, akkor az uncsik újra kaphatják az otthoni kosztot.

Ha nem, akkor meg marad a 684 ft napi 5 étkezésre.
De onnantól minden NER-es ezt kapja!

Na, hogy tetszik?

Jó lenne, ha tisztáznál magadban bizonyos fogalmakat.

A szólásszabadságot az korlátozza, ha a valamit nem engednek kimondani, vagy ha valaminek a kimondását retorzió követi. Ha vitába szállnak azzal, amit valaki kimondott, vagy egy állítás kapcsán bírósági úton keresnek elégtételt, az nem a szólásszabadság korlátozása.

A WSJ ír amit akar, mert ha a tények mások, az - Hegellel szólva - a valóság baja...

Ne csak "kiakadjon", hanem nyújtson be írásos helyreigazítási kérelmet az amerikai lapnál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés