Kiszivárgott: felajánlanák Putyinnak, hogy mondjon le, Zelenszkij szerint idén megnyerik a háborút

2023. január 1. 19:30
Az orosz elnök korábbi szövegírója szerint már több mint 20 éve folyik a tisztogatás az orosz elitben, ahonnan kiszorították a cselekvőképes alakokat.

Mint a Mandiner is megírta, Volodimir Zelenszkij újévi beszédéből kiderült: szerinte Ukrajna idén megnyeri a háborút.

Boldog új évet! A győzelmünk évét”

– zárta beszédének sorait Zelenszkij, amelyről bővebben ide kattintva olvashat!

Zelenszkij szerint Ukrajna idén megnyeri a háborút

Kiszivárgott: lemondatnák Putyint

Az ukrán elnök jóslata kapcsán külön érdekesség, hogy Zelenszkij beszédéhez időben közel látott napvilágot az is, hogy

Putyin korábbi szövegírója szerint még idén felajánlhatják az orosz elnöknek a hatalomátadást.

Abbasz Galljamov politikai stratéga, Putyin egykori szövegírója ugyanis közölte: az orosz hadsereg kudarcai miatt bekövetkezhet a váltás, ráadásul valószínűleg még télen.

„Putyint könnyebb rávenni a távozásra, mint a kormányt megdönteni”

Mint a korábbi szövegíró fogalmazott, szerinte Putyint könnyebb rávenni a távozásra, mint a kormányt megdönteni. Galljamov ugyanis úgy véli:

már több mint 20 éve folyik a tisztogatás az orosz elitben, ahonnan kiszorították a cselekvőképes alakokat.

Szerinte az orosz elit gerinctelen és bizalmatlan. Hangsúlyozta: szerinte „egy ponton Putyin összetörhet, mert már elvesztette a kezdeményezést és úszik az árral.” Az elit cselekvésre szánhatja el magát, ha Putyin visszautasítja az ajánlatot, de először megjelölnek egy utódot – mondja a volt szövegíró.

Nyitókép: Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No kérem, az ilyen cikkek meg a hasonlók miatt nem újítottam meg a Mandi előfizetésem. Szarjatok sünt, ostoba bölcsész csürhe.

I.e. 1274-ben Kádesh mellett zajlott le két nagy birodalom - Egyiptom és a Hettiták - , a korszak akkori legnagyobb csatája. II.Ramszesz kezdetben előnytelen pozícióba került, alig tudott elmenekülni az őt bekerítő ellenség elől, ám végül győzött. Amikor bekerítették, így könyörgött apjához, Ammonehez: "Egyetlen herceg, egyetlen harci kocsi vezető, tiszt sem maradt mellettem, mindenki elhagyott engem, senki sem maradt, aki megmérettesse magát..mindez mit jelent, apám, Ammone?...Kik a hettiták számodra? ...Körbefogtak az idegenek, akikről nem tudok semmit sem. Minden ország összefogott ellenem, egyedül vagyok, mindenki által magára hagyott. ...De előre Előre, Előre, többet érek száz embernél, én vagyok a győzelem ura, a szívemből öröm áramlik, vágok jobbra, vágok balra, a 2500, akik körbefogtak, mind ott vannak a lovaink lábai alatt, mint a vízbe hulló krokodilok, hullanak, egyik a másik után, megölöm őket szabadon."
Ramszesz három órás küzdelemben győzött, pedig a túlerőben lévő ellenség hatszor bekerítette. Győzött, de Kadest nem foglalta el. II.Ramszesz minden csata előtt apjához, Ammonehez imádkozott. felmerül a kérdés, kihez imádkozik Putyin és Zelenszkij? Ki nyeri a csatát úgy, hogy a várost mégsem foglalja el......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés