Putyin: A Nyugat ágyútölteléknek használja Ukrajna népét

2022. december 9. 11:12
Az orosz elnök szerint Ukrajna szövetségesei szándékosan szítják a nemzetközi konfliktusokat.

„A világban egyre nő a konfliktus lehetősége, és ez egyenes következménye a nyugati elit azon törekvésének, hogy minden eszközzel megőrizze politikai, pénzügyi, katonai és ideológiai dominanciáját” – idézte a Sky News Vlagyimir Putyint, aki a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a volt szovjet országok egy csoportja védelmi minisztereinek csúcstalálkozóján mondott beszédet. Az orosz elnök arról is beszélt, hogy a nyugat szándékosan súlyosbítja a nemzetközi konfliktusokat, illetve „kizsákmányolja Ukrajnát és ágyútölteléknek használja a népét”.

Nyitókép: Gavriil Grigorov / SPUTNIK / AFP 

Összesen 381 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a lényeg, hogy 2/3!
És Brüsszelaggyápéztakurvaanyád!

A lényeg, hogy Putyin jól látja. Csak ti nem veszitek észre, az USA és társai nem azért támogatják Ukrajnát, hogy győzzön, hanem azért, hogy ez a konfliktus az oroszoknak minél többe kerüljön. Ha a nyugat Ukrajna győzelmét akarná, akkor komolyabb fegyverekkel is ellátná, de ez már közvetlen orosz-NATO konfliktushoz vezetne. Így is van közvetlen részvétel katonai tanácsadókkal és műholdas felderítési adatokkal.

De az USA érdekében meghalni az ukránoknak kell, az előbbiek miatt ők valóban ágyútöltelékek lettek. Egyszer már leírtam: az ukrán vezetésnek előbb-utóbb fel fogják róni azt, hogy engedett az USA befolyásnak. Jobb lett volna megadni az autonómiát a Donbasznak, lemondani a nyelvtörvényről, NATO tagságról és most nem lenne lerombolva Ukrajna.

Az ukránok hibásak. Hogy is került hozzájuk Kárpátalja? Csak nem orgazda módon?

Így van, lehet azt mondani, hogy Oroszország a saját érdekszférája részének tekinti Ukrajnát, viszont Ukrajna nem akart az orosz érdekszféra része lenni, és inkább a nyugathoz tartozott volna (a nyugati életszínvonal reményében). A tragikus az a dologban, hogy az EU sohasem vette volna fel tagállamnak Ukrajnát, viszont a tárgyalások alatt előírta volna a piacok megnyitását, amivel csak még jobban elszegényítette volna az ukránokat (lásd a 90 előtt és után csatlakozott EU-s tagállamok felzárkózási sebességét...)
A NATO már egy másik kérdés, az USA hadiipari beszállítóinak érdeke a NATO kiterjesztése, de mivel az 5. cikkelyt gumiszabályként bárhogy lehet értelmezni, a mainál több segítséget egészen biztosan nem kaptak volna teljeskörű tagság esetén sem.

Csak ők még nem tudják, hogy az EU-nak ők sem kellenek, csak a piacuk és a munkaerejük. Amiben bíznak, hogy az EU-ban automatikusan jobban élnének, az csak az elhúzott csali.
Egyébként ideálisak lennének az adottságaik, a legnagyobb baj a vezetésükkel van, egymással is harcoló oligarchák veszik ki egymás kezéből az ország vezetését, akik csak a saját jólétükkel törődnek, nem csoda, hogy már 2014 előtt is a legszegényebb európai ország volt, Albánia és Moldova mögött - csodavárás (EU csatlakozás) helyett először a vezetést kellett volna rendberakniuk, persze ebbe van a legkevesebb beleszólási lehetősége az átlagembereknek. Kívülről pedig sem Az EU, sem Oroszország nem volt érdekelt az oligarcharendszer kipucolásában.

Viszont Ukrajna nagyobbrészt független országként elég jól meg tudott volna élni Oroszország szomszédságából (fosszilis energiahordozók transzferdíja, gépipari beszállítás az oroszoknak), ahogy a finn csodának is ez volt az alapja. (persze arra kellett felépítmény is, önmagában kevés lett volna)

Hát, ha mi is a történelmi sérelmeinket néznénk, akkor harcban állnánk az összes szomszédunkkal, és nem kereskednénk még ezen kívül legalább húsz országgal.

És van is különbség aközött, hogy most a fórumokba írunk a meleg szobában, vagy hasalunk a plusz két fokos sárban, miközben rakétákat lőnek ránk...

A nyugati demokráciák a cseheknek adták, mert lakott ott négy cseh.
Ha visszabeszélni akarsz, olvass történelmet. Már a bolsevikok se akadályoznak ebben.

Pont ez a mentalitás, miszerint Oroszországot utálni kell vezet az orosz külpolitika radikalizálódásához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés