A jegybank is feljelenti Varju Lászlót rémhírterjesztés miatt

2022. december 9. 14:37
Továbbá felszólítja a DK-t, hogy a politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza.

A Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat – közölte a jegybank.

Az Origo cikke szerint a Magyar Nemzeti Bank ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogyaz egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot

vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Amint azt az MNB 2022 november végén publikált Stabilitási Jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős, bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik – olvasható a nyilatkozatban. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék – zárul a nyilatkozat.

Kocsis Máté: Ha Varju László megtartja sajtótájékoztatóját, büntetőeljárást kezdeményezünk ellene!

Rendkívüli közlemény címmel posztolt hivatalos közösségi oldalára Kocsis Máté. A fideszes képviselő szerint az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a baloldal a közösségi médiában, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket.

Nyitókép: ATV

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés