Működtess vállalkozást olyan országban, ahol ha jól keresel, a hasznodat elveszi az állam

2022. december 8. 9:17

Bartus László
Amerikai Népszava
A hatósági árakkal katasztrófát csinált az üzemanyagellátásban, aminek semmi köze a szankciókhoz.

„A Viktor egy barom, aki nem ért semmihez, aki a legostobább módszerekkel próbálja megtartani a korlátlan hatalmát és a kétes népszerűségét. Tönkreteszi vele az országot, és lenulláz vele minden olyan vállalkozást, amely képes megfelelő profitot termelni, ami nélkülözhetetlen lenne a fejlődéshez, és ami motorja lehetne az országnak. Ezt a pénzt elveszi, és inproduktív ágazatba fekteti, vagy szétosztja, de a legtöbb esetben ellopja. Ennél nagyobb pusztítást, kártékonyabb kormányzást elképzelni sem lehet. Hozzá képest már a szocik is tiszta kezű közgazdasági és kormányzati zsenik.

A hatósági árakkal katasztrófát hozott létre az üzemanyagellátásban, amihez semmi köze a szankcióknak. Ezt még vitatni sem lehet, mert a hatósági árakat előbb vezette be, mint ahogy a háború elkezdődött, és a szankciók szükségessége egyáltalán felmerült volna. Már akkor is a szakmailag elfogadhatatlan piaci beavatkozással okozta a benzinhiányt és a káoszt, amit kénytelen volt azonnal megszüntetni, mielőtt felkoncolják egy üres benzinkútnál. Ez nem volt elég, most bejelentette az újabb hülyeséget, ami máris elkezdte rombolni a MOL piacképességét.

Annyi esze sincs, mint a felcsúti kocsmaudvaron kapirgáló tyúknak. Arról nem beszélve, hogy azok a tömegek, amelyekben ő erősíti a populizmust és a butaságot, az irigységet és az indulatokat, fogja őt az első fára felhúzni, ha nem fut elég gyorsan a nagy hasával és a görbe lábaival. Ő diszponálja őket, ő hozza létre azt a csürhét, amelyik darabokra szaggatja, ha a hülyeségei miatt már nem tudnak mit enni, fáznak és nem lesz benzin. Normális országokban azokat támogatják, akiknek nehéz a piaci árakat kifizetni. De Orbán valójában sajnálja tőlük a pénzt, ezért másokat terhel vele.

Az antiszemitizmus, a fajgyűlölet nagyon fontos tápláléka a magyar embernek, de nem lakik vele jól, ha nem kapja meg hozzá a kolbászt, a disznósajtot meg a szalonnát. Ezt ne felejtse el. Amiket pedig művel a gazdasággal, az uniós pénzek elvesztésével, éppen azt veszélyezteti, ami az ő híveinek a legfontosabb az antiszemitizmus után: a zabálást. S ha megkordul a gyomra a csőcseléknek, amit a propagandagyárral termel ki, azok szíjat hasítanak a hátából. Erre készüljön, úgy vonogassa el az »extraprofitokat« és lopja szét az országot.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak jelzem, hogy Gyurcsányék 2008 környékén ohne zsenír adták el az állam 20%-os MOL tulajdonát az oroszoknak, amit 2012 körül Orbán vásárolt vissza (és eredetileg is ellenzett - nb. Bajnaival együtt). Ha pedig most nem harcolja ki Orbán MOL-nak igen kedvező kivételeket a vezetékes olajra, akkor a MOL kb már csődben lenne, a konkurensei pedig sajnálkozások közepette vásárolnák fel a kút és finomítóhálózatát.

Egy olyan országból, ahol mennyi is a legmagasabb jövedelemadó kulcs?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés