Ahogyan azt megjósoltuk, Zelenszkij lett az év gendersemleges embere a Time-nál

2022. december 7. 17:06

Ambrózy Áron
PestiSrácok.hu
Értéksemlegesen nézve tényleg megérdemli a Time címlapját.

„A címben nem ironizálunk, valóban erre számítottunk. Ki más is lehetne az év embere, mint az orosz medvével egyedül dacoló Ukrajna vezetője, a Krivoy Rog-i születésű, orosz anyanyelvű, jogász végzettségű, színészből lett elnök, Volodimir (született: Vladimir) Olekszandrovics Zelenszkij? 

Oké, a leadben már ironizáltunk egy picit, Ukrajna nem egyedül dacol az őket megtámadó Oroszországgal, a teljes atlanti civilizáció felsorakozott mögötte. Az egyik pénzzel, a másik fegyverrel, a harmadik kiképzéssel, a negyedik profilkép-keret-cserével, de támogatja az ukránokat ebben a háborúban. Zelenszkij viszont tényleg megérdemelten lett az év embere, mert 2022 történéseire legalább akkora hatással volt, mint 2019-re a koronavírus.

Zelenszkij és Ukrajna kitartása nélkül nem szűnhetett volna meg a globális szabadkereskedelem, nem épült volna újjá a hidegháború és talán Európára sem várna ennyire tragikus jövő a menekülő iparágak és a megfizethetetlen energiahordozók következtében. Persze ők nem ezért nem hajoltak meg az orosz akarat előtt, de mégis elérték, hogy a szabad világ a saját érdekét félretéve álljon ki egy, az orosztól nem igazán különböző, korrupt és erőszakos keleti despotizmus mellett. Értéksemlegesen nézve tényleg megérdemli a Time címlapját.

A Time természetesen nem ezt emelte ki Zelenszkij méltatása során. Szép szavakkal elmesélték, hogyan látogatott Zelenszkij a frissen felszabadított Herszon városába, miközben az összes tanácsadója óvta ettől. De ő nem törődött sem a felrobbantott hidakkal, sem az orosz szabotőrökkel és mesterlövészekkel, de még az orosz lövegek műveleti távolsága sem rettentette el.”

A Time is Zelenszkijt választotta az év emberének

Fotó: AFP/EYEPRESS

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés