Az Egyesült Királyság új szénbánya nyitását tervezi

2022. december 7. 22:43
Ed Miliband szerint Anglia azt teszi, amit másoknál helytelenít.

Rishi Sunak miniszterelnök szerdán engedélyezte az Egyesült Királyság első új mélyművelésű szénbányájának építését – tájékoztatott a Politico. A projekt 500 munkahelyet ígér Copeland székhelyén, amely hagyományosan munkáspárti választókerületnek számít, ám a legutóbbi választáson a Tory párt tudott ott győzedelmeskedni. Sunak ebben a kerületben mindenképp győzni szeretne a következő választáson.

A zöldek reagáltak az új bánya ötletére. Caroline Lucas zöldpárti képviselő „az emberiség elleni éghajlati bűncselekménynek” nevezte a bányát. „Miért hallgatnának ránk az olyan globális kibocsátók, mint Kína és India... miközben mi most újra fokozatosan visszavezetjük? Ez a döntés egyszerűen megerősíti, hogy az Egyesült Királyság éghajlati hitelessége a világ színpadán romokban hever” – érvelt a bánya ellen Lucas.

Ed Miliband, a Munkáspárt árnyék éghajlatváltozási minisztere eközben arra figyelmeztetett, hogy a tervezett bánya „nem jelent megoldást az energiaválságra”, és „a világnak azt üzeni, hogy a kormány képmutató éghajlati kérdésben – azt kéri másoktól, hogy azt tegyék, amit mi mondunk, ne azt, amit mi teszünk”.

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Grétát látta valaki mostanában?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés