Feljelentik a szocialisták Matolcsyt

2022. december 7. 11:59
A forint árfolyamának rontása miatt.

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt – mondta el a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján. Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik–ötödik legsérülékenyebb országa – emlékeztetett Komjáthi Imre.

A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn – fogalmazott Komjáthi.

Feljelentjük a jegybankelnököt”

– közölte a politikus, majd hozzátette, bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatta, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása – emlékeztetett a szocialista politikus.

Nekiment Matolcsy a magyar gazdaságpolitikának - a kormány reagált

(MTI) 

Nyitókép: Facebook

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én Tordait tartom felelősnek, aki a bizottsági ülés után nyilvánosságra hozta az állítólag elhangzottakat. Aztán kiderült, hogy nem pontosan úgy hangzottak el azok a mondatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés