Brutális zavargások törtek ki Hollandiában a Marokkó-Spanyolország vb-meccs után

2022. december 7. 12:11
A marokkói származásúak nem bírtak magukkal, miután Marokkó továbbjutott.

A holland rendőrség összesen 57 embert tartóztatott le több városban a kedd este rendbontásba torkolló ünneplések során, miután Marokkó 11-esekkel legyőzte Spanyolországot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Amszterdamban a hatóságok tíz embert állítottak elő, egyet közülük azért, mert petárdát dobott egy elsősegélynyújtóra, másokat rongálás miatt vettek őrizetbe. A hét elején a város három nagyobb terét a rendőrség kockázatos területnek nyilvánította, ami lehetővé tette a rendfenntartók számára, hogy megállítsák és megmotozzák a járókelőket.

Rotterdamban 35 embert tartoztattak le, főként a város pályaudvara környékén,

petárdázás, az igazoltatás megtagadása és a rendőrség megsértése miatt.

Kedd éjjel a rendőrség arról számolt be, hogy több embert őrizetbe kellett venni, mert petárdákat dobáltak a járókelőkre. A rohamrendőrök a városközpontban is feloszlattak egy rendbontó csoportot. Ugyanott egy tűzijátékbomba is felrobbant, egy rendőr halláskárosodást szenvedett.

Utrechtben egy személyt vettek őrizetbe, miután az ünneplő tömeg hirtelen a rendőrök ellen fordult a város egyik kereskedelmi negyedében. A vandál csoportok kerékpárokkal rohamozták meg a rendfenntartókat.

A hágai rendőrség tíz embert tartóztatott le többek között erőszak, illetve veszélyes pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. A városban kezdetben ünnepi hangulat uralkodott, de végül a rohamrendőröknek kellett távozásra felszólítani a szurkolókat.

Nemrég Belgiumban ment a banzáj

Brutális zavargás tört ki Brüsszelben a Belgium-Marokkó vb-meccs után, írta meg a Mandiner. A tomboló szurkolók autókat zúztak és gyújtogattak, vízágyúkat kellett bevetni. Nem csitultak a kedélyek aznap este se, a marokkói drukkerek autókat ostromoltak. A belga rendőrség a városközpont elkerülésére szólított fel. Közben Rotterdamban is zavargások alakultak ki a Marokkó-Belgium focimeccs miatt.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó – Kamerun, Szenegál és Ghána után – negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé vb-n.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A marokkóiak így ünnepelnek.
Tessék toleránsan elfogadni és nem korlátozni őket ünneplési jogaikban.

A bevándorló invázió gyönyörei. Egyfajta Vörös Hadsereg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés