Blinken: Amerika „nem engedélyezte” az ukránoknak az oroszországi csapásokat

2022. december 7. 8:39
A BBC cikke szerint Putyin többször is figyelmeztette az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy ne lépjék át a „vörös vonalat”.

Washington „sem nem bátorította, sem nem tette lehetővé” Ukrajnának, hogy Oroszországon belüli célpontokat támadjon – fejtette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter. A BBC cikke szerint Blinken nem sokkal azután beszélt, hogy Moszkva azzal vádolta meg Kijevet, hogy dróntámadásokat hajtott végre három orosz repülőtér ellen, amelyek közül kettő több száz kilométerre van Ukrajnától.

Ukrajna egyelőre nem kommentálta az ügyet.

A portál szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök többször figyelmeztette az Egyesült Államokat és szövetségeseit, hogy ne lépjék át a „vörös vonalat” azzal, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket szállítanak Ukrajnának. Az Egyesült Államok vezette Nato katonai szövetség kizárta, hogy ilyen fegyvereket biztosítson Kijevnek, mivel attól tart, hogy ez komoly eszkalációhoz vezethet az Ukrajnát február 24-én lerohanó, nukleáris fegyverekkel rendelkező Oroszországgal.

Videó: Újabb orosz repülőteret ért dróntámadás

„Egy olajtartály kigyulladt a kurszki repülőtér közelében dróntámadás következtében. Áldozatok nem voltak. A tüzet megfékezték. Minden szakszolgálat a helyszínen dolgozik " - írta a kormányzó. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a kurszki repülőtér az Ukrajna ellen indított háború február 24-i kezdete óta nem fogad és nem indít polgári repülőgépeket.

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát közvetve elismerik, hogy a cél nem az ukrán győzelem, hanem Ukrajna feláldozásával az oroszok minél további fárasztása. Zelenszkij is tudja ezt, kell, hogy tudja, de álságosan követelőzik, győzelemről beszél.

Azt hittem Ukrajna szuterén ország és oda lő ahova akar.

Ez kb egy hadüzenet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés