„Dühös vagyok”: Felháborodott a jobboldali elemző a benzinárak miatt

2022. december 7. 11:46
Az elemző leszögezte, „az új szankciós benzinár igenis komoly terhet jelent a családok számára, ezt be kell látni!”

Deák Dániel a Facebook-oldalán fakadt ki az új benzinárak kapcsán. Mint írta az elemző, „dühös vagyok, dühösek vagyunk. Ez az új szankciós benzinár igenis komoly terhet jelent a családok számára. Nincsen mese, ezt be kell látni!”

Hozzátette, 

Magyarország pont ezért ellenezte a szankciókat a legelejétől fogva.

Ezek az átgondolatlan energiaszankciók, amelyeket a nemzetközi és hazai baloldal az év eleje óta erőltet, egész Európát energiaválságba sodorták. Messze Európában a legdrágább az energia a világon, Brüsszel szankciós politikája tönkreteszi az európai gazdaságot, ezt mindannyian láthatjuk.”

Kifejtette, hogy a kormány az utolsó utáni pillanatig is védte a családokat a benzinárstoppal, de „sajnos a szankciók okozta európai energetikai folyamatok ezt teljesen ellehetetlenítették”.

És ezzel itt még nincs vége, mert a baloldal újabb szankciókat tervez...”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 299 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mármint Brüsszel?
És még csak most kezdődik majd a tánc.

Egyetértek! Aztán egy kicsit kapargassuk meg Hernádi urat. Tavaly ilyenkor Karácsonyban látta a jövőt.

Azt persze Orbánnak kell tudni, hogy ki felelős ezért a blamáért!

Én is dühös vagyok. Meg szomorú. A mai politika (kelet, nyugat, jobboldal, baloldal egyformán) manipulálandó gyerekeknek néz bennünket. Nem meggyőzni akar, nem akarja velünk megbeszélni a dolgokat, hanem ügyeskedik, játszik velünk, szítja az érzelmeinket. Ez a benzinhistória világosan mutatja, hogy a polgári ideák végleg kivesztek a politikából. A mi oldalunkból is, nem csak az évek óta őrjöngő ellenzéki honfitársainkból és politikusaikból.

Szerda délelőtt van. A környékünkön (agglomeráció) szombat óta nem lehetett benzint kapni. Nem a kutak negyedénél, sehol. (Hétfőn egy kútnál volt, fél napig.) A kormány nem ült össze megtárgyalni a helyzetet (bezzeg, amikor a rutének belőttek Lengyelországba, éjjel rendkívüli ülést tartottak), a közmédia nem adta hírül, hogy nincs benzin. Tegnap estére kiderült, hogy összejátszottak a Mol-lal. Mesterséges hiányt idéztek elő azért, hogy ne háborodjunk fel az áremelésen, hanem örüljünk, hogy egyáltalán kapunk benzint. Ma reggel a MOL-kutunknál már lehetett tankolni. Egyértelmű, hogy manipuláció volt az egész.

Hétvégén még nem tudtuk mi történt, azt mondták, hogy nem működik a finomító és ennyiért nincs import. Hétfőn Boros Imre rávilágított, hogy ez badarság, de azt ő sem tudta, hogy a kormány és a MOL összejátszása van a dolog mögött, ezért belengette a MOL állami irányítás alá vételét. Azután a MOL is megszólalt, de aki egy kicsit képes önállóan gondolkozni, az rájött, hogy simlisek. Ha a finomító hibája miatt van hiány, azon nem segít az áremelés, hiszen az egész országot nem lehet kívülről ellátni, ha pedig a finomító gyorsan beüzemelhető és lesz benzin, akkor minek az áremelés. A legnagyobb nyári forgalomban, a finomító felújítása idején is el tudták látni az országot. Tegnap a MOL azt mondta, hogy az import beindulására ("természetesen") még napokig várni kell, a finomító javítása is igényel még pár napot, reggelre mégis megjött a benzin.

Ha a kormánynak költségvetési problémái vannak és nem tudja tovább finanszírozni az ársapkákat, azt miért nem lehet nyíltan megmondani? Alternatíva lehetett volna áremelés is, hiszen az sem volt indokolt, hogy 480 forinton állapították meg a támogatott árat, hiszen előtte bőven 500 forint felett járt már. Őszinteség és normális beszéd helyett miért kellett a mesterséges hiányt előállítani, ránk hozni a frászt, hogy tervezhetetlenné válik az életünk? A társadalom egy része sajnos valóban alkalmatlan arra, hogy közügyekről párbeszédet lehessen vele folytatni. De ma már senki sem tudja, hogy mekkora hányaddal lehetne polgári módon, értelmesen beszélni, mert hosszú idő óta senki sem próbálkozik vele. Mindenki az üzleti marketingből átemelt módszerekben hisz. De ez a játszma minden eddigin túltett. Szégyellje magát, aki kitalálta, akár Hernádiék, akár Orbánék környezetéből való.

Fidesz-fanok magyarázkodjatok!

Rezsiharc, családvédelem, kanyarbanelőzünk, válságállómagyargazdaság
kontra 12 ft-os paksi áram és 61 dolláros kőolaj.

Munkaverseny indul!
Hajrá, hajrá, hajrá!

Fidesz-fanok magyarázkodjatok!

Rezsiharc, családvédelem, kanyarbanelőzünk, válságállómagyargazdaság
kontra 12 ft-os paksi áram és 61 dolláros kőolaj.

Munkaverseny indul!
Hajrá, hajrá, hajrá!

Fidesz-fanok magyarázkodjatok!

Rezsiharc, családvédelem, kanyarbanelőzünk, válságállómagyargazdaság
kontra 12 ft-os paksi áram és 61 dolláros kőolaj.

Munkaverseny indul!
Hajrá, hajrá, hajrá!

Fidesz-fanok magyarázkodjatok!

Rezsiharc, családvédelem, kanyarbanelőzünk, válságállómagyargazdaság
kontra 12 ft-os paksi áram és 61 dolláros kőolaj.

Munkaverseny indul!
Hajrá, hajrá, hajrá!

Tehát szerinted,. okfejtésed alapján az ország számára az egyedül járható út az amerikai gyarmatosítás, az USA-tól való politikai és gazdasági függés - benne az energetika - feltétel nélküli elfogadása, az önfeladás? Minden nyugati gazdasági elemzés szerint a szankciók infláció cunamit szabadítottak Európára, beindul Európa ipartalanítása, Amerika javára, tartóssá válik Európában a recesszió. Vess egy pillantást a tőzsdei hírekre is......Európa gazdaságát az USA-nak sikerült tartósan a padlóra küldenie, amit lelkesen fogad a balliberális elit.
Az olasz baloldal meghatározó pártja, a PD készül a tisztújító kongresszusára. Az ezzel összefüggő kampány vezérfonala, hogy a baloldalnak szembe kell fordulnia a neoliberalizmussal.
Bizonyára naprakészen figyeled azt is, hogy mit nyilatkozik Jamie Dimon, a JpMorgan első embere. Tegnap arról beszélt, hogy az infláció súlyos károkat okoz az európai gazdaságnak, de jövőre recesszióba sodorhatja Amerikát is.

Mindenben igazad van...a nép kéri, még ma hajnalban menjen egy lefüggönyözött autó Hernádiért és vigyék az Andrássy út 60-ba. Egyébként megérdemelné, ez lenne a minimum, de azonnal államosítani kell a MOL-t, hernádit kirúgni, börtönbe csukni.

A DK-ban sokan osztják a véleményedet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés