Mégsem a szankciók, hanem az ársapka miatt lett benzinhiány, ezért szűnik meg a hatósági ár

2022. december 7. 9:52

Bartus László
Amerikai Népszava
Gulyás és Hernádi önleleplező hazugságai közül a legszebb az volt, amikor azt mondták, hogy a hatósági árat a szankciók miatt kellett bevezetni, most pedig a szankciók miatt kell megszüntetni.

„Önmaguknak ellentmondó hazugságokkal tüzdelt sajtótájékoztatón jelentette be Gulyás Gergely Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával az éjszaka közepén, hogy megszüntetik a benzin hatósági árát. A rendkívüli lépésre azért kényszerültek, mert katasztrofális benzinhiány és káosz alakult ki az országban, amely csak rosszabb lett volna, és akár egy forradalomhoz is vezethetett volna. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a benzinhiányt nem az uniós szankciók, hanem az Orbán által bevezetett ársapka, a hatósági ár okozta.

Ez csak azoknak jelenthet új információt, akik az Orbán-rezsim propagandasajtóján élnek, és elhiszik a rendszer legprimitívebb hazugságait is. A hatósági árat a forint inflációjából fakadó drágulás miatt vezették be, az inflációt az Orbán-rezsim okozta. Válaszul Orbán a legostobább megoldást választotta, befagyasztotta az üzemanyag fogyasztói árát, amivel szétverte az iparágat, tönkretette a kis benzinkutakat, és krónikus benzinhiányt okozott. A felelősség mindenért Orbánt terheli. Orbán miatt alakult ki a benzinhiány és az egyre nagyobb káosz az országban.

Gulyás és Hernádi önleleplező hazugságai közül a legszebb az volt, amikor azt mondták, hogy a hatósági árat a szankciók miatt kellett bevezetni, most pedig a szankciók miatt kell megszüntetni. Mindenről a szankciók tehetnek. Ha valaki meg tudja azt magyarázni, hogy a szankciók miatt hogyan lehet valamit bevezetni, majd ugyancsak a szankciók miatt megszüntetni, az közgazdasági Nobel-díjat kap. Aki még azt is megfejti, hogy a szankciók hogyan lehettek a bevezetés okai, amikor a hatósági árat négy hónappal az orosz háború előtt vezették be, az örök Nobel-díjat kap.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés