A Belügyminisztériumhoz vonultak a tanártüntetés résztvevői

2022. december 5. 13:02
A héten is folytatódik a tanárok tiltakozása.

Több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban – ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el – hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni.

A Tanárok a Tanárokért Facebook-oldala szerint csütörtök óta 93 iskola összesen 929 tanára kezdett munkabeszüntetésbe válaszul az elbocsátásokra.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, de akkor MINDENKI maradjon otthon, hiszen ki az, aki nem akarna többet keresni? Miért csak a tanárok? Szüntessék be a munkát a vízműveknél, az energiaszolgáltatóknál, az orvosok, rendőrök, határőrök, a boltok zárjanak be!

Bruttó 350-400.
Heti 22 óráért. És évi 10 hét szabadságéért.
Ki keres félállásban ennyit?

Az egész cirkusz a 2018-as, rabszolgatörvény fedőnevű szarkeverésre emlékeztet. Karácsonyig tartott, aztán kifújt. És érdekes módon azóta sem vette a fáradtságot az ellenzék, hogy utólag bebizonyítsa, érdemes volt hőbörögni, mert lám, ilyen és ilyen következményei voltak annak a törvénynek. Szóval, csak ürügy volt, a választás utáni frusztráció levezetése.

Most is ezt látjuk.

Azért tüntetnek, hogy ne kapjuk meg Brüsszeltől az országnak járó pénzeket és azért, hogy ne legyen nyugi, ahogyan a néhai Heller mondta.
Hogy megbukjon végre az Orbán-kormány - nem fog, nyugi.
Tanítanék helyett Nem tanítanék mozgalmat kezdtek el, a gyerekek nem számítanak, pajzsok.

Az utolsó mondatodhoz még hozzáfűzném, hogy a tanárok eszköztelensége a fegyelmezésre nem teszi vonzóvá a tanári pályát. Lásd: Gyöngyöspata, 100 milliós jutalom a rendzavaróknak. Mert a legfontosabb a szegregáció elkerülése volt. Akinek pedig szintén nem tetszett a deviáns tanulók által ellehetetlenített oktatás, az vihette egy másik, távolabbi iskolába a gyerekét. Igaz, hogy végső soron ez is szegregációhoz vezet, de a lényeg a jóemberkedés volt.

Pont a 2. történik. Kilencszázvalahány tanár bejelentette a fölmondási szándékát. Ki lehet őket rúgni. Akkor egész iskolák fognak leállni.

Rendben, de bazmeg, miért kellett nyolc tanárt akkor kirúgni, amikor már épp lenyugodni látszottak a kedélyek? Most akkor 900-at fognak kirúgni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés