Orosz hírügynökség: Magyarország a pillanatra vár, hogy területet követeljen Ukrajnától

2022. december 2. 9:10
Az orosz lap arról ír, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia fel akarja osztani Ukrajnát.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia csak a megfelelő pillanatra vár, hogy területi követeléseket támasszon Ukrajnával szemben. Mindezt Slobodan Samardzija szerb újságíróra hivatkozva írják, aki elméletét azzal támasztotta alá, hogy Orbán Viktor nemrég egy futballmeccsen egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg. 

Magyarország gyakran ad ki ilyen térképeket, és használja őket különböző rendezvényeken és emléktárgyként”

– olvasható.

Az orosz hírügynökség oldalán olvasható: „az orosz különleges műveletek beindulásával elkezdték szorosan követni az ukrajnai fejleményeket, és remélik, hogy átvehetik az ellenőrzést Kárpátalja felett”.

Felidézték Andrei Marga volt román külügyminiszter mondatait is, aki korábban természetellenesnek nevezte Ukrajna határait. Lengyelországról azt írják, annak ellenére, hogy támogatják Ukrajnát, 

„nem rejtik véka alá terveiket, hogy átvegyék az ellenőrzést Nyugat-Ukrajna felett, és így rögzítsék a határokat”.

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 439 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez rossz megközelítés. Arra várunk, hogy Ukrajna szétessen, mely esetben esetleg védelmet biztosítunk a kiszolgáltatott ukránok számára. De csak ha ezt ők maguk igénylik. Amúgy Ukrajna szétesése reális opció,bár más elvek mentén is bekövetkezhet (pl. egy NDK-NSZK mintájú Kelet és Nyugat Ukrajnára).

Nem vár. A rablott holmi visszajár követelés nélkül is.

Bocs, de nem Ukrajna szopatja taknyosra az oroszokat, hanem a fegyvert szállító NATO országok, az információkat küldő USA műholdak, az ott lévő NATO tanácsadók. Ez lényegében az NATO-orosz háború.

Támogatás, biztatás nélkül Ukrajna nem merte volna kiprovokálni az orosz támadást. Vagy ha ki is provokálta nem sokáig tudta volna tartani magát. Az orosz támadás ettől még agresszió, de az előzményekkel együtt kell nézni,

Üres szólamok. A hivatalos álláspont hogy békét akarunk, ami egyébként nem kedvez Ukrajna szétesésének. Ha viszont nem tudnak békét kötni, idő kérdése, hogy összeomlanak. Nekünk ehhez nem kell semmit tennünk, csak kivárnunk végét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés