Kvízprofesszor

2022. december 2. 17:07

Bencsik Gábor
Facebook
Hogy egy ilyen művelt és tehetséges ember hogy került Gyurcsány Ferenc bűvkörébe, azt nem tudom.

„Bevallom, nem láttam az új Gyurcsány-tévét, és nem is érzek rá semmi indíttatást. A tévé apropóján Vágó István visszamenőleges becsmérlését viszont igazságtalannak tartom. Ez a kvízprofesszorozás is méltatlan. Persze hogy előtte volt a monitor, persze hogy látta a helyes válaszokat, de egy műsorvezetőnek ennél sokkal, sokkal többre van szüksége. A tudóst sem az teszi, hogy fejből tudja a lexikont, hanem az, hogy a könyvekben megtalálható információkat összefüggéseikbe helyezni, értelmezni, tovább gondolni tudja. Vágó művelt ember, és ez estéről estére átjött a képernyőn, amikor a helyes és a helytelen válaszokat kommentálta. Egy középiskolai tanárról is pontosan megérzik a diákjai, hogy csak a tananyagot tudja, vagy a sokszorosát annak, amit lead.

Ami ennél is fontosabb: Vágó megnyerő személyiség volt. Egy popdalt rengeteg ember el tud tisztán, hamis hangok nélkül énekelni, de csak kevesen tudják a személyiség többletét adni az előadáshoz. Hogy szélső példákat hozzak: ez volt Cseh Tamás titka, de ez Korda Györgyé is, a nemzetközi sztárokról nem is beszélve. Vágó tévés korában tudott rokonszenves lenni, fenn tudta tartani a figyelmet, márpedig enélkül a lexikális tudás semmit sem ér.

Hogy egy ilyen művelt és tehetséges ember hogy került Gyurcsány Ferenc bűvkörébe, azt nem tudom. Talán egy rég ismert jelenség lehet a titok: az ember elfogult azokkal, akik vele elfogultak.

Pedig érdemes megpróbálni elfogulatlannak lenni. (Nem könnyű.)”

Vágó István is részt vesz a DK tévéjének a munkájában

Nyitókép: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is kedveltem. Az IMPEX-es múlt sajnos már sok mindent árnyal, de a 90-es években az egyetlen kvízmester volt a TV-kben, aki értette a kérdéseket, a válaszokat.

A kommunista szülőknek kommunista lesz a gyereke is, általában.
Vágó is maradt, mi volt, egy Apró szolga.

Azt hiszem, nem a valódi énjét kaptuk. Én is néztem a műsorait.
A dk-val viszont nem mutatkozik meg a műveltsége........

'90-es éveket írtam.

Szerintem is felélte saját magát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés