Kimondta Hakan Şükür nevét a török kommentátor, félidőben lecserélték

2022. december 2. 22:13
Újabb kínos katari pillanat.

Minden idők leggyorsabb vb-gólját Hakan Şükür, török válogatott támadó szerezte a 2002-es Dél-Korea–Japán közös rendezésű tornán. A klasszis csatárnak alig 11 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon a dél-koreai kapuba.

A nem mindennapi találatot itt nézheti vissza:

Alper Bakırcıgil török kommentátor ezt a pillanatot idézte fel, amikor Marokkó egészen korán, a 4. percben vezetést szerzett Kanada ellen. Hakan Şükür emlegetése nem bizonyult jó ötletnek, a második félidőt már nem is Bakırcıgil kommentálta. Az első hírek szerint el is bocsátották, amit később ő maga cáfolt.

A török támadó profi karrierje után a politika felé vette az irányt: 2011-ben Recep Tayyip Erdoğan pártjának színeiben bejutott a török parlamentbe. Şükür két évvel később azonban összerúgta a port a pártjával, miután Erdoğan korrupciós botrányba keveredett. Az Eurosport szerint 2017-ben családjával együtt az Egyesült Államokba menekült, miután azzal vádolták, hogy a terrorszervezetekhez köthető hálózatoknak a tagjaként szerepet játszott a 2016-os sikertelen puccskísérletben. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, édesapját egy évre be is börtönözték Törökországban.

„Nem maradt semmim, Erdoğan mindent elvett tőlem: a szabadsághoz, a véleménynyilvánítás szabadságához és a munkához való jogomat” – fogalmazott korábban Şükür.

Nyitóképen: Hakan Şükür. Forrás: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sükür a török Snowden.

Látom, hogy számodra nem a magyarokon elkövetett török holokauszt a fontos, amikor 4,5 millióról 1,5 millióra csökkent a létszámunk.

Miért cserepes a szád?
Miért tettek jól?

Szóval a magyar nemesség trehánysága miatt jutott a török birodalom Algériába, Tunéziába, Bagdadba, Örményországba, Grúziába, a Krímbe, Azovba és még messzebb. Remek elmélet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés