Podoljak újabb állítólagos orosz háborús bűnöket ismertetett

2022. december 2. 20:39
Az orosz háborús bűnöket Ukrajnában Független Nemzetközi Vizsgálóbizottság vizsgálja.

Hat férfi és egy lány holttestét exhumálták a Herszon melletti Pravdyinye faluban, akikről az ukrán hatóságok azt feltételezik, hogy a megszálló orosz erők által végrehajtott kivégzések áldozatai. Konsztantyin Podoljak ukrán ügyész azt mondta, hogy a meggyilkoltak némelyikét megkötözték, majd fejbe lőtték – adta hírül az Euronews.

Az orosz háborús bűnöket Ukrajnában Független Nemzetközi Vizsgálóbizottság vizsgálja. A bizottság elnöke rövid tájékoztatást adott a megkezdett vizsgálatról. Erik Møse azt nyilatkozta, hogy a vizsgálóbizottság új bizonyítékokat gyűjtött, amelyeket a többivel együtt fognak majd értékelni.

Az orosz-ukrán háborúról Olaf Scholz német kancellár szeptember óta először beszélt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akinek elmondta, hogy különösen elítéli a a polgári infrastruktúrára mért légicsapásokat, és hangsúlyozta, hogy Németország a továbbiakban is támogatja Ukrajnát az orosz agresszióval szemben.

Putyin válaszában kiemelte, hogy az ukrajnai célpontok elleni rakétacsapások „kényszerű és elkerülhetetlen válaszlépések” Kijev „provokatív támadásaira”, amelyeket Oroszország polgári infrastruktúrája, köztük a Krími híd és energetikai létesítmények ellen intézett.

A német kancellár és az orosz elnök a jelentős nézeteltéréseik ellenére megállapodtak abban, hogy továbbra is kapcsolatban maradnak.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés