Vádat emeltek egy pillanatragasztózós klímaaktivista ellen

2022. december 2. 15:51
Sikerült az akciójával egymillió forintos kárt okoznia.

Vádat emeltek egy fiatal klímaaktivista ellen Berlinben, aki egy augusztusi akció során odaragasztotta magát Lucas Cranach német festőművész reneszánsz festményének keretéhez – közölte a berlini ügyészség pénteken. A 20 éves nő a vádirat szerint pillanatragasztóval ragasztotta oda társát és saját magát az idősebb Lucas Cranach német festő által 1504-ben készített, a Pihenő szent család címet viselő festmény értékes, fakeretéhez.

A berlini Gemäldegalierie-ben elkövetett akcióval 2385 eurónyi (977 ezer forint) kárt okoztak. A fiatalkorúak berlini bírósága szándékos károkozás miatt emelt vádat.

Az elmúlt hónapokban számos hasonló eseménnyel hívták fel magukra a figyelmet klímaaktivisták világszerte, de eddig nemigen volt példa rá, hogy az ügy bíróság elé kerüljön. A klímaaktivisták csak a múlt hónapban olyan nagyvárásokban hajtottak végre akciókat neves remekművek ellen, mint Róma, Milánó, Madrid, Canberra vagy Bécs, de egy hamburgi komolyzenei koncertet és a berlini reptér működését is megzavarták.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem csak ott kellett volna hagyni őket, odaragasztva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés