Schiffer András: A progresszív hadviselés célba vette a futballt

2022. december 1. 7:16
„Ez egy nyílt színű provokáció és a kulturális imperializmus kifejeződése”, mondta az M5 műsorában.

„Egészen szint alatti”, amit az elmúlt időszakban hét európai ország művelt a katari világbajnokság és a szivárványos karszalagok terén, mondta az M5 Ez itt a kérdés című műsorában Schiffer András. Az ügyvéd rámutatott, ezek az országok ráadásul azt a cinikus álláspontot fogalmazták meg, hogy mindez nem lenne politikai véleménynyilvánítás. „Hát mi a túró?” – tette fel a kérdést Schiffer, aki kifejtette: az emberi jogok kérdésköre, amióta csak politikáról beszélünk, a legeminensebben politikai kérdésnek számít.

„Most azt mondják, hogy az ő szivárványos bohóckodásuk az nem politika – hát micsoda?”, tette fel a kérdést a volt országgyűlési képviselő. 

Emlékeztetett: az a keretrendszer, amelyet a labdarúgók és az őket delegáló nemzeti szövetségek elfogadtak, kizárja annak lehetőségét, hogy a játékosok a stadionban, nemzetközi mérkőzés keretében politikai véleményt artikuláljanak. 

Schiffer hangsúlyozta azt is, a FIFA – helyesen – fellép a homofób rigmusok és megnyilvánulások ellen, ahogy nem engedi azt sem, hogy a játékosokat szexuális irányultságuk alapján bárki megkülönböztesse. „Innentől kezdve mi a túrót kell demonstrálni?

Ez egy nyílt színű provokáció és a kulturális imperializmus kifejeződése”, tette hozzá. 

 

A műsor ominózus részét az alábbi videóban tekintheti meg:

Nyitóképünk illusztráció. A felvételen a Freiburg játékosának, Christian Günternek szivárványos kapitányi karszalagja látható. Fotó: Ina Fassbender/ AFP

 

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csodálkozom, hogy európai országok szégyenitik magukat a világ előtt. Ugyan észre sem veszik, annyira elvakultak.

Nyílt színi provokáció lesz az, de hogy ne használnák ki a stadion, a közvetítés adta lehetőségeket a liberális élharcosok?
Szeretik, ha a fények rájuk irányulnak.

Ehhez képest meglehetősen sok a valódi sérülés a fociban, nyilván Erikssen is mímelte a szívleállást. Tény, hogy próbálnak bizonyos helyzeteket faultként eladni a bíróknak, de a jelenség minden olyan sportban létezik, amiben ez egyáltalán lehetséges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés