Orbán a magyar kisebbséget használja Ukrajna ellen, az oroszoknak kémkednek a NATO-ban

2022. december 1. 9:10

Bartus László
Amerikai Népszava
A NATO kémelhárítása nem működik. Orosz kémek vannak a NATO-ban, és magyarul beszélnek.

„Szijjártó hamissága abból derül ki, hogy Facebook bejegyzésében azt írta: Magyarország nem emlegeti fel a kárpátaljai magyarok jogaival kapcsolatos kérdéseket. »Évekkel ezelőtt világossá tettük, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a kárpátaljai magyarok jogait, addig nem járulunk hozzá ezen testület összehívásához. A háború kitörése óta ezt a kérdést mi nem vettük elő, most sincs szándékunk erre. Reméljük, minél előbb béke lesz, és akkor majd ezt a kérdést is újra meg lehet vitatni.«

Azt írta, hogy ezt a kérdést nem veszik elő, csak a háború után. De nem így van, mert a háború kellős közepén elővették, és erre hivatkozva nem engedik az ukrán külügyminisztert egy olyan NATO tanácskozásra, ami róluk szól. Amit azért hívtak össze, hogy életeket mentsenek. Szijjártónak fontosabb a magyar nyelvhasználat a háború közepén, mint az emberek élete. Tegyük hozzá, az ukrán emberek élete. Nem számít, ha meghalnak tízezrek, ha a kisebbségi magyar nyelvhasználat nincs megoldva. Szijjártó úgy tesz, mintha nem tudna fontossági sorrendet felállítani.

De csak úgy tesz, mert valójában nem erről van szó. A valóság ennél is gyalázatosabb. A magyar nyelvhasználat csak ürügy, az igazi indíték az orosz érdekek védelme, és annak megakdályozása, hogy a NATO segíteni tudja Ukrajnát és megmentse az ukrán embereket. A Lavrov külügyminiszter által kitüntetett, orosz plecsnivel a mellén büszkélkedő Szijjártó a magyarok ügyét is csak arra használja fel, hogy egy tömeggyilkos terrorállamot segítsen a népirtásban.

Ez a tragédia, hogy a Nyugat (az Európai Unió és a NATO) nem ismeri fel, hogy Orbán egy áruló, ellenség, Magyarország nem a Nyugat, hanem Oroszország szövetségese. Magyarországot ki kell rúgni ezekből a szervezetekből. Nevetséges, hogy az orosz ügynök Szijjártó távol tarthatja az ukrán külügyminisztert a NATO róluk szóló tanácskozásáról. Miközben fordítva kellene lenni, akinek semmi helye a NATO tanácskozásán, az Szijjártó. Szijjártót kellett volna kizárni, és az ukrán külügyminisztert beengedni.

Szijjártó helyett akár Lavrov is ülhetett volna a tanácskozáson, az ugyanazt jelentette volna. Valamiért az sem zavart senkit, amikor orosz kémek feltörték és folyamatosan használták a Szijjártó által vezetett külügyminisztérium informatikai rendszereit. Egy jogállamban két lábbal rúgták volna ki Szijjártót, parlamenti vizsgálat indul, a felelősöket felkutatják. Az oroszok már nem a spájzban, hanem minisztériumokban vannak. De senkit nem zavar, mert maga a miniszter is az ő emberük, sőt a miniszterelnök is.

Az ukrán külügyminiszter Putyin és az oroszok utasítására nem vehetett részt a NATO tanácskozásán, az utasítást Szijjártó hajtotta végre, és gyomorforgató módon a magyar kisebbségi jogokra hivatkozva. Két legyet ütve egycsapásra, a magyar lakosságot is az ukránok ellen uszítva. A NATO kémelhárítása nem működik. Orosz kémek vannak a NATO-ban, és magyarul beszélnek.”

Nyitókép: Illusztráció! Forrás: Mandiner-archív

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bartus! Nekünk tényleg fontosabb a magyar közösségek magyar nyelv használata.
Ugyanis ezek a magyar közösségek csak a magyaroknak fontosak, más támogatásunk nincs.

Ez egy jóféle, az 50-es éveket idéző McCarthy-ista büfi volt, az dicstelen véget ért Amerikaellenes tevékenységet vizsgáló Bizottság idejéből. Akkoriban vörösöket kerestek az ágy alatt, most az Ukrán SZSZK területi egységét védő Nagy Proxyháborút folytatnak.

Van egy szervezet, a NATO, meg akarja hívni az ukrán külügyminisztert és Szijjártó miatt nem hívhatja meg.
Csak nekem tűnik szürreálisnak ez a mesr?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés