Financial Times: Szijjártó Péter keresztbe tett az ukrán külügyminiszternek

2022. november 29. 17:37
A magyar külügyminiszter szerint azonban a kormány álláspontjában nincsen semmi új és semmi meglepő.

Az ukrán külügyminiszter csak a vacsorán vesz részt a NATO-értekezleten, mert Szijjártó megakadályozta, hogy a mai és holnapi bukaresti ülésen is ott legyen – írja Káncz Csaba, a Privátbankár.hu geopolitikai szakértője a Financial Times cikkét idézve. A szakértő a neves lap írását kommentálva úgy fogalmaz: az értekezletén nemcsak a harminc NATO-tagállam, hanem a csatlakozásra meghívott Finnország és Svédország külügyminisztere is részt vesz –

amely országok felvételét szintén akadályozza egyelőre Budapest.

Káncz megjegyzi, hogy mára teljesen egyértelmű, hogy „a hazai rezsim állampártját már 2012-ben ki kellett volna tenni az Európai Néppártból”.

Tudjuk, hogy ez Merkel sara, mint olyan sok minden, ami most a szemünk előtt omlik össze »Mutti« politikai hagyatékában”

– írja Facebook-posztjában, majd hozzáteszi: „Egyébként pedig eljött az ideje, hogy a NATO más módon közlekedjen ezzel a putyinista rezsimmel és vasalja be a szerződéses követelményeket”.

Szijjártó Péter szintén a közösségi oldalán erre reagálva pedig azt írta: 

„A Financial Times szenzációhajhász cikkéről többen is próbáltak érdeklődni. Azt írják, mi akadályoztuk meg a NATO Ukrajna Bizottság hivatalos ülésének összehívását. Álláspontunkban nincsen semmi új és semmi meglepő. Évekkel ezelőtt világossá tettük, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a kárpátaljai magyarok jogait, addig nem járulunk hozzá ezen testület összehívásához. A háború kitörése óta ezt a kérdést mi nem vettük elő, most sincs szándékunk erre. Reméljük, minél előbb béke lesz, és akkor majd ezt a kérdést is újra meg lehet vitatni."

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 282 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Néztem a sajtótájékoztatót, korrekt, okos, tényszerű, felkészült volt. Szijjártó remek külügyminiszter.

Pribátbankár....hmm, egy, a sok Soros által fizetett hazaárulók közül. Sajnos otthon, Izraelben is sokan vannak akik saját hazájuk ellen dolgoznak gőzerővel. Hajrá Bibi, hajrá Viktor! Hajrá mindenütt a többség, a normalitás, a szülőföldbe, a hazába mély gyökereket eresztettek......

Macron meg az USA-nak készül keresztbe tenni, mivel értékelése szerint Washington szétveri az európai gazdaságot. Mi lesz itt a balliberális oldalon....balsóska, Armageddon, meg a többi háborús uszító mit fog ehhez szólni. Jó, buta, primitív emberek, Macron egy értelmiségi, aki megpróbálja Franciaország érdekeit képviselni. Neki lehet, Orbánnak nem, az egyből Moszkva kiszolgálása.
De Gaulle nemzeti érdekeket képviselő nézeteiről már írtam. De nincs egyedül, mások is elgondolkodtak a történéseken, s nem rohantak felsorakozni - miként teszi ezt a Magyarországon tartózkodó hazaáruló balliberális ellenzék - az USA által kreált válságok kapcsán született forgatókönyvekhez.
Szeptember 11-én ledőltek a tornyok, Blair azonnal Washingtonba repült, s kinyilvánította Anglia szolidaritását. /Csak zárójelben, Blair szerint is jogos volt Irak lerohanása, Szaddam meggyilkolása, az érveket ismerjük, majd kiderült, hogy Irak nem rendelkezett azokkal a fegyverekkel, de százezreket gyilkolt lea demokratikus nyugat. , ugye ismerős Kaddhafi története is/ .
De Washingtonba repült a francia elnök, Chirac is. Ő már visszafogottabb volt. A CNN interjút készített vele, s a riporter, Christiane Amanpour dühösen négyszer kérdezte az elnököt, hogy miért nem sorakozik fel a Jihad elleni harc mögé. Ám Chirac négyszer nem válaszolt. Macron is gondolkodik, s vele összehasonlítva annyira gyenge, sekély, dilettáns, hazaáruló az itt élő balliberális politikai elit.

Volt idő, mikor nem lógtunk ki a sorból. Az jobb volt a népség-katonaság számára? A devizahitel konstrukció tette fel akkor az i-re a pontot, értelmesebben kormányzott országokban kormányzatilag NEM hagyták tarolni.

Elég nehéz NEM sodródni egy olyan országnak, ami a csődből felállva épp kezdett növekedő pályára állni. A sodródáshoz képest Orbánék MINDENT megpróbálnak, h. az ország ne süllyedjen el ebben a háborús borzalomban. Magyarország egyedül van, mint válsághelyzetben eddig is, mindig. Talán a senkiéhez sem hasonlító anyanyelvünk tesz minket mássá. A csehek, szlovákok utódállamok, a lengyelek nagyon más méret. Osztrákok, románok, más okokból, de szóba sem jönnek, mégis, meg kell próbálni félretenni a múltat, mert jövőnk az csak közösen lesz. A lengyelek gyökeresen máshogy állnak az ukrajnai háborúhoz, ezt szinte lehetetlen áthidalni. Ez most nagyon nem jól néz ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés