Stoltenberg: Olyan mértékű támogatást nyújtunk Ukrajnának, amilyenre eddig nem volt példa!

2022. november 29. 18:31
Stoltenberg szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök háborúja kudarcnak bizonyult, és erre Putyin brutalitással reagál.

A NATO készenlétben van, és kész megvédeni minden centiméternyi szövetséges területet – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy bukaresti konferencián, amely a NATO-tagországok külügyminiszteri találkozójával párhuzamosan zajlik. A Mircea Geoana NATO-főtitkárhelyettes által alapított román civil szervezet, az Aspen Institute és a German Marshall Fund konferenciáján Stoltenberg arra emlékeztetett, hogy

az ukrajnai háború kezdete óta kettőről négyre emelték a szövetséges harccsoportok számát a térségben,

ezek közül egy Romániában van. „A NATO és a szövetségesek nem vesznek részt az ukrajnai konfliktusban, de olyan mértékű támogatást nyújtunk Ukrajnának, amelyre eddig nem volt példa, hiszen Ukrajnának joga van megvédeni magát” – mondta a főtitkár.

Oroszország fegyvernek használja a telet

Stoltenberg szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök háborúja kudarcnak bizonyult, és erre Putyin brutalitással reagál. Úgy vélte, hogy Oroszország a téli időszakot mintegy fegyverként használja, és az orosz csapatok

azért támadják az ukrán polgári célpontokat, hogy fennakadásokat okozzanak Ukrajna energia- és a vízellátásában is.

A NATO-főtitkár úgy vélekedett, hogy amennyiben a szövetségesek győzni hagyják az orosz elnököt, nagyobb árat fognak fizetni, mert Putyin és más autoriter vezetők levonják a következtetést, hogy céljaikat elérhetik a nyers erő alkalmazásával, így máskor még több erőszak alkalmazására éreznek bátorítást.
 

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is tudod, hogy mit takar a NATO. Mit véd Irakban, s mit keresnek ott a magyar bakák. Horthyt annak idején jogosan érte a vád, hogy miért küldte az orosz vágóhídra a magyar bakákat idegen érdekek kiszolgálására. Most miért vannak magyar bakák Irakban, s miért kellene Magyarországnak ismét idegen érdekek szolgálatában háborúba keverednie bárkivel is.
Hol vannak a csendes, békés, vidám, nyugodt hétköznapok Európából?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés