Már nem egy a zászló az LMBTQ-mozgalomban – elhatárolódik az LMBT Szövetség a transzellenes társaságtól

2022. november 29. 19:20
A nemrég létrejött LMB Társaság szerint „a transzaktivizmus a homofóbia új formáit termelte ki”.

Elhatárolódik a Magyar LMBT Szövetség a nemrég létrehozott LMB Társulás Facebookon közzétett nyilatkozatától – idézte a közösségi oldalukon közzétett nyilatkozatukat a Humenonline.

Mint írták, az LMB Társulás Facebook-oldalán még októberben arról írt, hogy elutasítják a transzaktivizmust. „A biológiai nem materiális valóság. Elutasítjuk ennek a valóságnak a tagadását, tabusítását, valamint a biológiai nemnek a nemi identitáshoz képest másodlagos, jelentéktelen kategóriává való lefokozását” – olvasható a bejegyzésben.

A bejegyzés szerint „a főáramú transzmogalom céljai jelentős részben eltérnek” a társaság céljaitól, „bizonyos kérdésekben pedig kifejezetten ellentétesek” azokkal. Szerintük

„a transzaktivizmus a homofóbia új formáit termelte ki”.

 A Társaság vonatkozó bejegyzését alább olvashatják:

 

A Magyar LMBT Szövetség minderre úgy reagált, hogy kijelentették, „támogatjuk az LMBTQIA+ közösség inkluzivitását és összetartásának megőrzését.

Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely a közösséget bármilyen elvek mentén megosztja, megosztani szándékozik,

vagy a közösség tagjait egymás elveivel, nemi identitásával, szexuális orientációjával kapcsolatban tiszteletlen megnyilvánulásra buzdítja”.

Majd azzal folytatták, „kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi magyarországi politikai viszonyok között a közösség összetartó és egymást segítő maradjon”.

Végül arra kérték a szervezet minden tagját, támogatóját, hogy „a szivárvány közösség integritását, inkluzivitását őrizze meg, támogassa, és a jövőben ezért álljon ki!”

A nyilatkozatot az LMBT Szövetség mellett a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Aszexuális Közösség, a qLit – Leszbikus Magazin és Programszervező Egyesület, a Szimpozion Egyesület és a Szivárvány Misszió Alapítvány (Budapest Pride) is aláírta – írta a humenonline.hu.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyi egyesület működik szabadon, hol van itt az elnyomás, amiről beszélnek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés