Amit Rogánék csinálnak, az most is törvénytelen

2022. november 29. 14:24

Hadházy Ákos
Facebook
Az adófizetői milliárdokból fizetett Fidesz-kampány hűtlen kezelés, tiltott pártfinanszírozás, de sérti a választók kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jogát is.

„Elmentem a »parlament« »igazságügyi bizottságába«, hogy megnézzem, ahogyan vita nélkül leszavazzák azt az egyetlen, kormánypropagandát tiltó törvényjavaslatot, amit ebben a ciklusban beadok és ami miatt eddig egy hetet ültem a Hazugsággyár előtt egy sátorban.

Az egyetlen törvényjavaslatom lesz, mert egyrészt 12 év alatt összesen két apró ellenzéki javaslatot fogadott csak el a Fidesz, másrészt egy illegitim módon létrejött »parlamentet« kár legitimálni olyan törvényjavaslatokkal, amiket az »igazságügyi bizottság« nem is enged be a »parlament« elé.

Ez a törvényjavaslat viszont pont azért elengedhetetlenül fontos, mert az

évente 50 milliárd adófizetői pénzből fizetett kormánypropagandát,

azaz a négy év alatt folyamatosan zajló hatalmas Fidesz kampányt tiltja. Valójában amit Rogánék csinálnak, az most is törvénytelen: az adófizetői milliárdokból fizetett Fidesz kampány egyrészt hűtlen kezelés, másrészt tiltott pártfinanszírozás, harmadrészt a választók kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jogát is sérti. De az elmúlt években több feljelentésre adott elutasító válasz megmutatta, hogy a Fidesz csicskájaként működő rendőrség és ügyészség nem hajlandó a meglevő törvényeket ezekre az esetekre alkalmazni. Ezért nincs más út az ellenzék előtt, mint a

fizetett propagandát kifejezetten tiltó törvénytervezet elfogadásának kikényszerítése.

A »bizottság« előtt elmondtam azt is, hogy a propagandagépezet hetek óta kiabál az állítólag törvénytelen, Amerikából érkezett három milliárdos támogatások miatt. A fideszes államgépezetnek minden lehetősége megvan arra, hogy törvénytelennek ítélje azt, majd meglátjuk, milyen sikerrel. Túl azon viszont, hogy tragikomikus a hasonlóság a fideszes Amerika ellenes propagandája és a kommunista Rákosi propagandája között, sokkal fontosabb beszélni arról, hogy amit Rogánék csinálnak, az 70-szer nagyobb (négy év alatt 200 milliárd) összegű tiltott pártfinanszírozás, ráadásul nem amerikai magánadományokból, hanem az Önök adójából. Ráadásul ez a teljesen nyilvánvaló választási csalás a szemünk előtt zajlott és zajlik most is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés