A revizionista, irredenta magyar kurzus hozta a formáját

2022. november 29. 13:32

Parászka Boróka
Facebook
Meglepetést és csalódást a Fidesz híveinek okozhatott.

„Orbán Viktor Nagy-Magyarország térképpel díszített sálját sok kritika érte.

Orbán Viktor Nagy-Magyarország térképpel díszített sáljáról kritikusai hol humorral, hol bosszúsággal, hol megvetéssel nyilatkoztak. Hogy is nyilatkozhattak volna másként, számukra ez a gesztus nem okozott meglepetést. A revizionista, irredenta magyar kurzus hozta a formáját.

Meglepetést és csalódást a Fidesz híveinek okozhatott. Azoknak a Fidesz támogatóknak, akik végigkísérték a párt és a miniszterelnök elmúlt évtizedeit. És megannyi pálfordulatot láthattak ebben az időszakban. Kezdve attól, hogy a Fidesz frakció kivonult a parlamentből a rendszerváltás utáni első Trianon-megemlékezésről, addig, hogy Horthy újratemetésén senki nem vett részt a fiatal demokraták részéről. Egészen odáig, hogy az ezredforduló környékén elkezdték rehabilitálni a Trianon-emlékműveket.

Majd a NER születésével egyidőben a Fidesz, és külön Orbán Viktor meglengette egy új: korszerű, polgári, innovatív Trianon emlékpolitika lehetőségét. Nem a horthysta giccs újramelegítését, nem a két világháború vizuális, textuális kacatjait. Hanem valami olyan Trianon képet, amely erős, autentikus, a NER sajátja.

Na ez bukott meg akkor, amikor a magyar miniszterelnök a műszálas drukkersáljával pózolt. Mi történt a magyar emlékezetpolitika átalakítására tett ígéreteivel? Hogyan hagyta cserben saját legelkötelezettebb híveit Orbán Viktor? A szétszaggatott nemzettestektől az Összetartozás emlékművén át a legújabb, hibridműfajú Trianon-filmig ezt tekintem át. A NER halott és nem élvezi – legalábbis a szimbolikus politika szintjén.”

Fotó: Facebook/Parászka Boróka

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami eleve rossz, azt revízió alá kell venni. Ilyen egyszerű.

CIA boróka!
Ma mi rosszat tettél a fasiszta magyaroknak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés