Közvetlen forrásokat a magyar önkormányzatoknak!

2022. november 28. 21:43

Cseh Katalin
Facebook
A kormány folyamatosan hatásköröket és pénzt von el a szektortól.

„Közvetlen forrásokat a magyar önkormányzatoknak!  Az uniós forrásokkal az embereket kell segíteni, azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van rá - ezek nem csak üres szólamok, hanem konkrét gyakorlatok.

Az Európai Parlamentben évek óta azon dolgozom, hogy az uniós források az ország fejlődését és a magyarok életminőségének javítását szolgálják. Kiemelten fontosnak tartom a magyar önkormányzatok direkt finanszírozását, hiszen helyben sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel. A kormány viszont folyamatosan hatásköröket és pénzt von el a szektortól, és számos ellenzéki vezetésű önkormányzat számol be arról, hogy hátrányos megkülönböztetés éri őket.

Hogy mik is azok a közvetlen források, és hogyan lehet rájuk pályázni? Ezzel a témával foglalkozunk a héten egy harminc fős delegációval. Ők mind magyarországi önkormányzatokból érkeztek, van köztük polgármester, képviselő, kabinetvezető, vidékről és Budapestről. Uniós döntéshozókkal és szakértőkkel beszélgethetnek arról, hogy hogyan tudna az EU többet tenni a magyar önkormányzatok segítéséért. Tőlük pedig azt kértem, gyűjtsék össze a tapasztalataikat, hogy azon dolgozhassunk együtt, hogyan lehetne gördülékenyebbé tenni a folyamatot.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát ez a hazaáruló azt akarja mondani, hogy Brüsszel vezesse Magyarországot.
Cseléd.

Akkó' Óbán mégse véreztette ki Budapestet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés