Fegyverek vagy dollárok

2022. november 28. 6:03

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
A magyarországi baloldal lelki igénye a hazaárulás és valamely külföldi nagyhatalom talpnyalása.

„»[…] A szerelemnél fontosabb az igaz barátság. / Mi egymás nélkül annyit érünk, mint egy fél nadrág. / A szabadság s a függetlenség álomnak pazar, / De elszakadni nem tudunk, mert összeköt a sz…r. / Egyedül nem megy, egyedül nem megy, / Egyedül nem megy. Ha-ha-ha-ha!«

A Ripacsok slágerdala az ideiglenesen Magyarországon állomásozó baloldal himnusza. Már sok-sok évtizede. S e roppant hosszú idő alatt mindössze annyi változott, hogy a fegyvereket felváltotta a pénz.

A kékcédulás választások zavartalan lebonyolításához is kellettek a fegyverek – szovjet fegyverek. A csalássorozatok ellenére sem tudott abszolút többséget szerezni a kommunista párt, de semmi baj, a szovjet szuronyok megoldották a problémát.

1956 leveréséhez is szükségeltettek a szovjet szuronyok – az ideiglenesen Magyarországon állomásozó baloldal nem is habozott használni azokat a szovjet fegyvereket. Úgyhogy behívták az elvtársakat. Tankokkal és Kalasnyikovokkal együtt, ha már jönnek, ne jöjjenek üres kézzel. Jöttek volna maguktól is? Minden bizonnyal. De csak jobban nézett ki így, hogy volt, aki hívta őket… És volt. Mert a magyarországi baloldal lelki igénye a hazaárulás és valamely külföldi nagyhatalom talpnyalása. Gazdatest nélkül létezni sem képesek.

Ezeknek egyedül nem megy.

Most sem. És sohasem. S amikor éppen már nincs szükség fegyverekre a hatalom megszerzéséhez és a hatalom megtartásához, akkor marad a pénz. Így aztán a rendszerváltás után eladtak minden mozdíthatót a külföldi »befektetőknek«, akik leginkább piacot vásároltak üveggyöngyökért. Az üveggyöngyöket eltették a (volt) kommunisták, az elég is lett nekik egy egész életre. A külföldiek pedig milliárdokat vittek ki az országból évtizedeken keresztül.”

Márki-Zay szerint tízezrek adták össze az amerikai pénzt, közben csak 11 adományozót lehet azonosítani Korányiék honlapján

Rákay Philip kommunikációs szakember a Facebook-oldalán bejelentette , majd bemutatta vasárnap délután új bizonyítékait a baloldal hárommilliárd forintos amerikai kampánytámogatási botrányában : Kiderült: van egy képernyőmentése a Korányi Dávid nevével fémjelzett Action for Democracy (AfD) honlapjáról, amely szerinte bizonyítja, a baloldal hónapok óta hazudik arról, pontosan kitől és mire érkezett a hárommilliárd forintnyi támogatás.

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van guruló dollár, az nem elég?

A kommunizmus demokratikus volt, ja, csak elfelejtettük, ugye?
Mindenkit ugyanúgy nyomorított meg.
Attól, hogy a kapitalizmus elvadult, a kommunizmus még nem lesz jó!

Ja, de már az van, ha nem szavazol jól, az EU befenyít, vagy egyenesen pénzt von el tőled.
Igaza volt a bácsinak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés