Márki-Zay szerint tízezrek adták össze az amerikai pénzt, közben csak 11 adományozót lehet azonosítani Korányiék honlapján

2022. november 27. 14:48
Újabb fordulatok a baloldal hárommilliárdos kampánytámogatási botrányában, állampolgársági igazolást sem kértek az Action for Democracy adománygyűjtő felületén!

Rákay Philip kommunikációs szakember a Facebook-oldalán bejelentette, majd bemutatta vasárnap délután új bizonyítékait a baloldal hárommilliárd forintos amerikai kampánytámogatási botrányában:

Kiderült: van egy képernyőmentése a Korányi Dávid nevével fémjelzett Action for Democracy (AfD) honlapjáról, amely szerinte bizonyítja, a baloldal hónapok óta hazudik arról, pontosan kitől és mire érkezett a hárommilliárd forintnyi támogatás. Rákay a videóban felfedte, hogy az amerikai NGO honlapjának március 24-i mentése még teljesen más oldalra mutat, mint a mostani, viszont az adománygyűjtő felület megmaradt.

Rákay három – állítása szerint – hazugságot leplezett le:

az adománygyűjtő honlap a baloldali szereplők állításainak a szöges ellentétét mutatja.

A videóból kiderül, milyen felhívással kérte az AfD, hogy adakozzanak: az adománykérő oldal szövege szerint az idei választás a legkritikusabb választás, amit a világ valaha látott, a demokrácia sorsa ezen a választáson és az Orbán-féle diktátorok megállításán múlik. Ezért harcol az Action for Democracy. Ezt követően pedig feltették a kérdést: „Adakozol erre a célra?” A felületen az Amerikából ismeretes „battleground state”-ként, vagyis csatatérállamként jellemezték Magyarországot. Vagyis

a jelek szerint mégis a választási kampánnyal összefüggésben szervezhették az adománygyűjtő akciót Korányiék.

Rákay a videóban ezen kívül bemutatta azt is, hogy bár 3.014.643.717 forintnyi adományról tudunk,

a honlapon lévő számláló szerint csak 11 darab adományozás történt.

Mindez a kommunikációs szakember szerint azt jelenti, hogy adományonként 274 millió forint jött be az AfD felé, amely nem összeegyeztethető a Márki-Zay féle magyarázattal, miszerint tízezrektől érkeztek a „mikroadományok”.

A kommunikációs szakember emellett leleplezte a baloldal azon állítását is, miszerint csak magyar útlevélszámmal, azaz magyar állampolgársággal lehetett felajánlásokat tenni. Az internetes felületen az adakozás opciónál sehol se kértek konkrét állampolgárságra vonatkozó igazolást.

Az ügyben kérdésekkel fordultunk az Action for Democracy-hoz, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük!

Frissítés, 2022. november 28. 13:20: 

Cikkünk megjelenését követően Korányi Dávid a Telexen reagált a videóban elhangzó állításokra. Az AfD vezetője szerint január óta „többezres nagyságrendű” támogató állt a szervezet mögé. „A nagy leleplezésként tálalt screenshot a több százból egyetlen kampány egy kiragadott pillanatban való állapotát mutatja csak, semmit nem mond az összképről” – állítja. 

Azt azonban a Telex is elismeri, hogy azon a (még ma is elérhető) oldalon, amelyet Rákay a videóban bemutatott, valóban nem kellett megadni útlevélszámot. Ezzel kapcsolatban Korányi azt nyilatkozta a lapnak, hogy a magyar, útlevélszámot kérő donációs oldal a régi honlapon működött, és az már nem elérhető április óta. Azt ígérte, hogy a szervezet informatikusai előkeresik a tavaszi verziót. Az AfD első embere azt hangsúlyozta; „nincs olyan törvényi előírás, amely alapján ellenőrizniük kellene a támogatók állampolgárságát. Ez csak egy extra gesztus volt a részükről, hogy megelőzzék a támadásokat, ami „»hiú ábrándnak bizonyult«”.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 336 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne terelj.

Itt nagyon súlyos vádról van szó, az ország szuverenitását érintő kérdésről.

Igen, én is láttam. De itt most másról van szó.

EUSA mindent blokkol, ami a baloldallal kapcsolatos, mert nyakig benne vannak, már hogyne blokkolnának.
És még ők papolnak a mások korrupciójáról, a lopásról és a tisztességtelenségről - hogy a sajátjukat leplezzék.

Mind a 11 Soros György.

Akkor te vitakultúrából megbuktál.

Végül is Schwartz Györgynek van magyar útlevele és 3 milliárd forint nála a mikroadomány kategóriája...

Ez lenne a cáfolat Rákay videójára, a 11 db mikroadományozóra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés