Az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt

2022. november 26. 11:39

Ungár Péter
Facebook
Igaza van például a Demokratikus Koalíció elnökének abban, hogy hazudik a választóknak az, aki szerint a Fidesz leváltásához a pártok leváltása az első lépés.

„Szinte már elvárás ellenzéki pártvezetőktől az, hogy írjanak közepesen hosszú posztokat az ellenzék helyzetéről. Ezt különböző stílusban teszik, és bár ezek formája egészen változatos jelleget ölt a szabadverstől az óriásplakátra nyomtatott publicisztikáig, de ezekkel legalább lehet viszonyt kialakítani, lehet vitatkozni.

Igaza van például a Demokratikus Koalíció elnökének abban, hogy hazudik a választóknak az, aki szerint a Fidesz leváltásához a pártok leváltása az első lépés. Lehet azt mondani, hogy új pártok kellenek, lehet azt is mondani, hogy az LMP szűnjön meg, de a párt nélküli politika ígérete egyszerű délibáb. Mert ez az elmélet azt mondja, hogy Orbán Viktor alternatíva nélküli elutasítása elegendő lesz Orbán Viktor bukásához, márpedig a tapasztalatok finoman szólva sem ezt mutatják.

Éppen ezért igaza van Donáth Annának abban, hogy a tartalmatlan orbánozás nem fog eredményre vezetni. A helyében ugyanakkor erősen aggódnék azon, hogy pont azok tekintik most őt az új messiásnak, akik régi rajongói a tartalmatlan orbánozásnak.

De az, amit szerintem nem mond most ki senki, pedig látványosabb, mint egy dromedár a füredi szabadstrandon, az az, hogy az egyesült ellenzék abban a formában, ahogy a választáson indult, megszűnt. Nincs. Vége. Elhunyt. És ezzel még különösebb probléma sincs, mert azért őszintén szólva nem volt egy olyan sikertörténet, amit vissza kellene sírni.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az azért nem jut eszükbe, mert hazafias politikáért senki se pénzelné őket külföldről.

Mára az egyetlen hiteles ellenzéki politikus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés