Vajon mit gondolhat Tóta W. és noÁr az európai keresztényellenességről?

2022. november 24. 16:02
Megjelent az éves jelentés, érdekelne minket a véleményük.

Nemrég jelentette meg az OIDAC bécsi szervezet az európai keresztényellenességről szóló éves jelentését, 2021-re vonatkozóan. Egy kattintatással letölthető, de írtunk róla összefoglaló cikket is.

Az OIDAC Europe jelentése szerint 2021-ben az öreg kontinensen 4 embert öltek meg keresztény hite miatt, további tizennégy esetben történt testi sértéssel járó bűncselekmény. 

Jelenleg többségben vannak a keresztény templomok, más épületek és szobrok elleni vandál cselekedetek, illetve templomi lopások, de a személyek elleni inzultusok is gyakoriak. A jelentésírók kiemelik, hogy a jogi környezet egyre kedvezőtlenebb a keresztények számára Európában az egyre tágabb és progresszívebb jogértelmezés miatt, másrészt hogy a döntéshozók egyre kevésbé értik a vallásosak életét és a vallásokat magukat. Hangsúlyosan szerepelnek a jelentésben a lelkiismereti szabadság és a szülői jogok elleni támadások, az azokat korlátozó folyamatok.

Még egyszer: nem az Európán kívüli keresztényüldözésről szól a jelentés, hanem az Európán belüli keresztényellenességről.

A keresztényüldözésről egyébként rendelkezésre állnak az úgyszintén évente kiadott Budapest-jelentések. Vagy ajánlani tudom tavaly készült, idén februárban megjelent közel-keleti riportkötetünket.

De vissza az OIDAC európai keresztényellenességről szóló jelentéséhez: érdekelne, hogy mit gondol az abban foglaltakról Tóta W. Árpád, illetve noÁr. Meg még páran mások. De első körben ők.

Illetve kérdezném tőlük, hogy a keresztények kritizálása, a rajtuk való élcelődés és a velük ellenséges beszédmód nem alakít-e ki keresztényellenes légkört, és nem vezet-e keresztényellenes fizikai erőszakhoz? 

Négy keresztényt öltek meg, félezernél több bűncselekmény történt - rohamosan nő a keresztényellenesség Európában

 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem tetszik nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés