Szolgák és hülyeségek

2022. november 24. 9:35

Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet
Tudja egyáltalán Verhofstadt, hogy mit beszél?

„A tisztelt olvasó szerint mi történne, ha Ukrajna néhány tízmillió vándor kedvű lakosa már holnap uniós tag lenne? Milyen politikai, gazdasági, nemzetbiztonsági következményei lennének, ha az ukránok szabadon vállalkozhatnának, utazhatnának, élhetnének a közösség országaiban? Miközben Ausztria és Szlovénia dacol az uniós tag Horvátországgal a schengeni ügyben, és jelenleg Románia sem remélheti, hogy polgárai valóban akadályoztatás nélkül, szabadon átjárhatják az uniós határokat, pont Ukrajna kellene nekünk?

És hogyan állunk az uniós felvétel kritériumrendszerével? Mennyire alkalmas ez a háborúba ájult, részben orosz megszállás alatt lévő állam arra, hogy egy közösségbe szerveződjön velünk? Tudja egyáltalán Verhofstadt, hogy mit beszél? Őszintén kívánom neki, hallgasson meg először egy Ukrajnáról alapmondatokban című előadást, bármelyik kárpátaljai magyar szívesen elmondja neki, mi a valóság és mi a mese. Aztán ha végre kitisztul a köd, és leesik neki, hogy mi az ábra, talán nem követeli két nappal később, hogy az albánok, törökök, grúzok és ­pápuák is rögvest boldogítsák remekül működő európai közösségünket.

Csodás az ember képzelete, de még csodásabb, amikor a távol lévő prédikál a közelebb élőknek. Magyarországa Ukrajna szomszédja, és minden problémánk ellenére segítjük őket küzdelmeikben, menekültjeiket ellátjuk, elszállásoljuk, méltó életet biztosítunk nekik. Ez is megérne ám egy mondatocskát, Verhofstadt úr, nem csak a vágyvezérelt hülyeség!”

Lecserélné Ukrajnára Magyarországot Verhofstadt, erre az ukránok bemondták, hogy szerintük jogosan végezték ki az orosz hadifoglyokat

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Verhofstadt egy troll.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés