Gyújtogatás történt egy menedékkérők elszállásolásra kijelölt holland kempingben

2022. november 24. 19:39
A Someren nevű településén található kempingbe 450 menedékkérőt költöztettek volna a jövő héten.

 A holland tűzoltóság szerint vélhetően gyújtogatás történt egy, az észak-brabanti tartomány Someren nevű településén található kempingben, ahová 450 menedékkérőt költöztettek volna a jövő héten – írta csütörtökön a Dutchnews hírportál. A tűz az Eindhoven városától délkeletre fekvő tábor egyik helyiségében ütött ki szerda este, s az épület egy részében súlyos károkat okozott, de senki sem sérült meg. A 20 ezres lélekszámú település tanácsa korábban arról döntött, hogy a táborban 450 menedékkérőt helyeznek el két hónapra.    

A NOS holland napilap azt írta, hogy a tűzkár ellenére a tábor alkalmas maradt a menedékkérők elhelyezésére, jövő héten már 250 fő is érkezhet a szállásokra. A táborban elhelyezendő csoport olyan menedékkérőkből áll,

akik július óta Észak-Brabant különböző sportcsarnokaiban élnek.   

 Eric van der Burg menekültügyi államtitkár szerint a hatóságok nem állapították meg, hogy a gyújtogatás hátterében a menekültek befogadása lett volna, de hozzátette, hogy elképzelése szerint „köze lehetett hozzá”. Van der Burg úgy véli, hogy mindenkinek, „azoknak is, akik nem értenek egyet” be kell tartania a demokratikus döntéseket. „Ha fellépünk, soha ne erőszakkal, és főleg ne gyújtogatással, amelynek mindenféle ijesztő következményei lehetnek” – nyilatkozta a NOS-nak az államtitkár. 

Szintlépés: több órán keresztül lövöldöztek egymásra migránsok Horgoson (videó)

Két migránscsoport csapott össze Horgoson, egymásra lövöldöztek a koraesti órákban - számoltak be a helyiek a délvidéki Szabad Magyar Szónak. Az interneten már csütörtök kora este elkezdtek keringeni felvételek arról, hogy fegyveres emberek vonulnak, de nem lehetett egyértelműen megállapítani, hol készültek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Rob Engelaar

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés