Ha Márki-Zay Péter mentálisan normális, akkor végtelenül ostoba és buta

2022. november 24. 14:40

Bartus László
Amerikai Népszava
Újabb botrányos megszólalásával „beismerte” az amerikai beavatkozást a választásokba.

„Ha Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnökjelöltje mentálisan normális, akkor végtelenül ostoba és buta, aki a legteljesebb mértékben alkalmatlan országos szintű politikusi pályára. Pedig a magyar politikai színvonal rendkívül alacsony. Ezt bizonyítja az ellenzéki előválasztás második fordulójában szerzett győzelme óta nap mint nap, de meglepetést még mindig tud okozni. Márki-Zay most sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mozgalma »mit vállalt az amerikai támogatók felé« a pénzért cserébe. Ezzel eddigi legnagyobb öngólját lőtte a hódmezővásárhelyi zseni.

Márki-Zay azt hitte, hogy vicces lesz, ha felsorolja a pénz ellentételeként az ellenzék programjának egyes elemeit, mit tettek volna, ha megnyerték volna a választást. Kijelentése szerint ezt ígérte az amerikai pénzért: »Magyarország belép az Európai Ügyészségbe, elszámoltatják a korrupt politikusokat, megduplázzák a gyes, a családi pótlék, az öregkori nyugdíjminimum értékét, átvilágítják a Fidesz által betelepített migránsokat, kiutasítják az orosz kémeket, hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak, függetlenné teszik a bíróságokat, és megszüntetik a végrehajtó maffiát«.

Ezzel azt állította a világ ökre, amit a Fidesz-propaganda állít, hogy az amerikai alapítvány által adott 1,8 milliárd forintos támogatásért cserébe konkrét vállalásokat tettek a magyarországi politikai rendszer átalakítására. Ezzel megerősítette azt a hazugságot, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak adott pénzzel »Amerika« beavatkozott a magyar belügyekbe, a magyar választásokba. Ha igaz lenne, amit Márki-Zay mond, akkor ez a pénz tiltott kampányfinanszírozás, bújtatott párttámogatás lenne, pénzmosással egybekötve. Az alábbiakban bemutatjuk, miért.”

„Aberrált fideszesek" - Márki-Zayt kérdezték az amerikai kampánypénzekről

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A helyzet az, hogy nem mi szavaztunk Márki Zayra, úgyhogy meccseljétek le magatok között!

Dehát a Fidesz kétharmada ezt is megérte nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés