Hónapokra lebénult Ukrajna, kitálalt az állami energiacég

2022. november 23. 7:15
Gyakorlatilag egyetlen hő- vagy vízerőmű sem maradt ép az országban, az összeomlás küszöbén állnak.

Az Index az Independentre hivatkozva arról számol be, hogy az ukrán hatóságok jelentése szerint legalább március végéig lakosok milliói maradhatnak áram nélkül, olyan károkat szenvedett az energetikai infrastruktúra.

Az Ukrenergo állami energiacég vezetője, Volodimir Kudrickij elmondta: gyakorlatilag egyetlen hő- vagy vízerőmű sem maradt ép. 

„Nem tudunk annyi energiát termelni, amennyit a fogyasztók felhasználhatnak”

– közölte. Hozzátette: a tervezett leállásokat azért hajtják végre, hogy a teljes összeomlást, az ellátás megszűnését megakadályozzák.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

Nyitókép: AFP

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán egyszerűbb lett volna betartani a minszki megállapodásokat.

Azért tevőleges ukrán részvétel nélkül, 14 óta, nem ment volna. Könnyű volt Katát táncba vinni. Az oroszoknak meg nem nagyon volt más választásuk.

Jó lehet nagyon okosnak lenni, nekem fogalmam sincs, hová fog ez még fajulni. A választások nem igazán mutatják, h. a választóknak nagyon elegük lenne. Nem véletlenül a viszonylag szegényebb Olaszországban sikerült, egyelőre, fordulatot elérni. Itt mintha tektonikus erők mozognának.

A Soros Művek uralják az európai médiát, persze, szintén egyelőre.

Igen, ez így van. A lét határozza meg a tudatot, szomorkás, de ez van.

Hát, nézd, áram akkor se lesz, ha Ukrajna békét köt. Szerinted ez hogy vet véget a háborúnak?

Azért van egy világképed...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés