Feloldották a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első jelentés titkosítását, eddig nem ismert részletek derültek ki

2022. november 23. 15:15
Eddig csak 1,8 milliárd forintnyi amerikai támogatásról tudtunk, a jelentésből azonban kiderül, 3 milliárd forintot pumpáltak bele a baloldal kampányába az amerikaiak.

Részben feloldották a titkosítást a baloldal kampányát is szolgáló külföldi pénzekről szóló jelentésről. Az iratból kiderül, hogy 

a külföldi pénzek összege a három milliárd forintot is meghaladhatta.

A Nemzeti Információs Központ állítása szerint egyértelmű kapcsolatok mutathatók ki az Action for Democracy és az Egyesült Államok kormányzata között.

Az elsődleges vizsgálatok megerősítették, hogy az Action for Democracy (AD) elnevezésű szervezet összesen 1.848.603.106 forint támogatást utalt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára, nyolc alkalommal. Ebből az összegből az MMM március-július között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a DatAdat csoportnak. (A DatAdat GmbH 1,411 millió forintot, a DatAdat Professional Kft. 11,7 millió forintot, a Datapraxis OÜ 1,4 millió forintot kapott.)

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) 1,8 milliárd forintján túl az Oraculum 2020 Kft. is kapott 1 milliárd forintot. Az Oraculum 2020 Kft. az EzaLényeg.hu balos országos propagandaportál mögött álló cég, amely hazugságok terjesztése miatt például Gulyás Gergellyel szemben márt pert is veszített.

De érkezett pénz az Action for Democracy nevű tengerentúli szervezettől közvetlenül a DatAdat-hoz is. A jelentés szerint az amerikaiak 147 millió forintot pumpáltak a közvetetetten Bajnai tulajdonában álló cégbe. A DatAdatnak egyébként Bajnai egyik cégén túl Szigetvári Viktor (Bajnai volt kabinetfőnöke) és Dessewffy Tibor (szociológus, „Gyurcsány-Bajnai korszak emblematikus agytrösztje”) is a tulajdonosa, az ügyvezetője pedig Bajnai korábbi titokminisztere, Ficsor Ádám.

Az ügyről itt és itt olvashat bővebben.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Júdáspénz történet egyre érdekesebb. Reméljük a bezsebelői fel is kötik magukat.

Namost ilyenkor be kell rendelni a megfelelő Pressmannt.

A datadat visszakapott 1,4 milliárdot.
Az ezalenyeg Gyurcsány lapja .
Szerintem ez kimeríti a pénzmosást.

Az oraculum egy egy fős cég, 2919-ben alapították.

Nem a kis agitátorokra költötték ők a pénzt, ebben biztos vagyok.
Vagy ülnek rajta, vagy befektették, vagy csapdákat állítanak.
Vagy egyszerre mindhárom.
Niedermüller is bitcoint bányásztatott, hogy megéljen valamiből.

Valamelyik nevesített hazaárulónk toppantott már, hogy nem is igaz....?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés