A szégyen világbajnoksága

2022. november 21. 18:10

Cseh Katalin
Facebook
Pont azt a szabad szellemet ölik ki a fociból, amiért világszerte annyian követik a játékot.

„Tegnap hivatalosan is megkezdődött a 2022-es labdarúgó világbajnokság Katarban.

Mikor a fényárban fürdő stadionokat csodáljuk, jusson eszünkbe, milyen körülmények között építették azokat az ott dolgozó munkások. Mértékadó vizsgálatok szerint több ezer munkás vesztette életét, és ezeket az eseteket a katari hatóságok máig nem vizsgálták ki. A FIFA, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség pénzügyi erőforrásai egy olyan projektbe áramlottak, ami kényszermunka, környezetpusztítás, korrupció árán valósult meg. Arról nem beszélve, hogy Katar egy kemény diktatúra, ahol súlyosan sérülnek az emberi jogok ‒ teljesen abszurd, hogy betiltják a sörfogyasztást, vegzálják az újságírókat és a szurkolókat, büntetik a focistákat szivárványos karszalag viseléséért. Pont azt a szabad szellemet ölik ki a fociból, amiért világszerte annyian követik a játékot.

A héten az Európai Parlament egy kemény hangú határozatban készül elítélni mind a FIFA-t, mind a rendező országot. A kritikánk nem a futball ellen szól: az idei év nehézségei mellett persze megérdemel a világ pár hetet a felszabadult izgalmakból. De nem hagyhatjuk szó nélkül a rendezés körülményeit, küzdeni fogunk azért, hogy következményei legyenek a jogsértéseknek.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát a focit azért nézik annyian, mert a csapatok szivárványos karszalagot hordhatnak? Szerintem te nem érted ezt a játékot. De akkor miért kell az észt osztani olyan témában, amihez nem értesz? Ja, persze, hát politikus vagy, majdnem kiment a fejemből.

Azt mondom, menjen neki Oroszországnak, Kínának és ha Katar belefér, Katarnak is.
A sóhivatal, mely Atkát foglalkoztatja, már írja levelét, Katar reszkess!!
Ha Rómába mész, élj úgy, mint a rómaiak, rémlik valami, Cseh?
Akik ott élnek, azoknak jól van így, vagy ha nem, biztos nem Csehre várnak, a többiek pedig majd hazamennek, aztán isznak, kábulnak, buzulnak kedvükre. Karszalaggal vagy anélkül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés