Biden bukott, Trump botlott a félidős választáson

2022. november 10. 12:39

Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu
Akárhogyan is alakul még a mostani voksolás kimenetele, az Egyesült Államok újabb izgalmas két év elé néz.

„A Republikánus párt pedig a mostani eredményből lendületet vehet 2024-re, amikor is ismét újraválasztják a Kongresszust és a Szenátus egy olyan részét, ami sokkal inkább kedvez majd nekik. És persze 2024-ben elnökválasztás is jön, amelynek kimenetelét szintén befolyásolják a mostani eredmények – mindkét oldalon.

A Demokraták részéről Joe Biden pozíciói méginkább meggyengültek, hiszen két éves elnökségének az lett az eredménye, hogy a Kongresszusban biztosan kisebbségbe szorulnak és még a Szenátusban is várhat rájuk ez a forgatókönyv.

Nem alhat ugyanakkor nyugodtan Donald Trump sem a republikánusok részéről. 

A mostani választáson ugyanis a konzervatív jelöltek az előzetesen vártnál rosszabbul szerepeltek, sokan közülük pedig egyértelműen Trump emberei voltak. A volt elnök pozíciói így párton belül igencsak meggyengülhetnek a következő időszakban. A háttérben pedig feltűnik Florida sikerkormányzója, Ron DeSantis, akit sokan egy Trump nélküli Trumpnak neveznek és aki egy egyértelmű baloldali fellegvárból 4 év kitartó, kemény és elkötelezett munkával republikánus bástyát épített.

Akárhogyan is alakul még a mostani voksolás kimenetele, az Egyesült Államok újabb izgalmas két év elé néz.”

Pengeélen táncol a demokraták kongresszusi előnye - kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Nyitókép: Makronóm

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés