Újabb feltételekhez köthetik az uniós források magyarországi kifizetését – írja a Bloomberg

2022. november 7. 12:56
A lap kiemeli: Magyarország a 27 tagállam közül az egyetlen, amely még nem nyert támogatást.

Az Európai Unió végrehajtó testülete még ebben a hónapban kulcsfontosságú ülést tervez, amelyen eldől, hogy Magyarország képes lesz-e tartani az év végi határidőt, hogy hozzáférjen a helyreállítási forrásokhoz – számolt be a Bloomberg. A lap szerint az Európai Bizottság a november 22-i kollégiumi ülést kulcsfontosságú időpontnak tekinti a Covid-19 helyreállítási terv elfogadására Magyarország számára. Kiemelik,

Magyarország a 27 tagállam közül az egyetlen, amely még nem nyert támogatást.

A portálon megemlítik: pénteken Magyarország a PricewaterhouseCoopers LLP csalásszakértőjét nevezte ki az új korrupcióellenes ügynökség élére, amely a kormány EU-nak tett ígéretének központi eleme. A kinevezés célja, hogy teljesítsenek néhány, a jogállamiságra vonatkozó, régóta fennálló uniós követelést, miután a bizottság azzal fenyegetőzött, hogy befagyasztja a Budapestnek szánt 7,5 milliárd euró (7,5 milliárd forint) uniós forrást.

Tizenhét jogszabály

Azt írják: a bizottság jelenleg azon dolgozik, hogy értékelje, milyen előrelépést tett Magyarország 17 olyan jogszabály végrehajtása terén, amelyeket az Orbán-kormány a korrupció visszaszorítása érdekében ígért. Az uniós tisztviselők szerint az e kötelezettségvállalások végrehajtását biztosító további intézkedések és az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését célzó új javaslatok várhatóan mérföldkövek lesznek Magyarország gazdaságélénkítési tervében.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Mandiner Archív

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kizárt, hogya két fél által közösen elfogadott megállapodási pontok után Brüsszel ne fizessen.

Az átkosban is volt ilyen hivatkozás: "a szocialista erkölccsel ellentétes magatartást tanúsít"

Magyarország nem elég vonalas. Egyszerre vonja kétségbe a régi tagállamok jogát arra, hogy az új tagállamokat pusztán piacnak, olcsó munkaerőnek és agyelszívási alapnak tekintsék, illetve a mai "modern" baloldali ideológusok által előterjesztett világképet. Ezért próbálnak példát statuálni vele.

Ó, Dalibor Rohac bizalmasan elmondta, hogy a nagyobb román és bolgár korrupcióval nincs bajuk - nyilván azért, mert ők azt csinálják, amit elvárnak tőlük.
Baloldali kormány pontosan erre a szerepre pályázik, helytartó akar lenni, szabad teret engednének az EU-s lerablásnak, cserébe megkapnák az EU-s morzsákat (meg még amit leesik nekik a lerablás maradékából). Pontosan ez folyt itt a rendszerváltás után.

Mindenki minél gazdagabb életet akar, csak tudod ezt ott sikerült megteremteni, ahol az állam a saját érdekeit nézte, nem pedig kiárulta azokat. (vesd össze a Távol-Kelet sikerét a természeti kincsekkel sokkal jobban ellátott Afrikával)

Ha azt túlélte Magyarország, amit a nem-Fidesz kormányok a gazdaságával, a nemzeti vagyonnal tettek, akkor vannak itt túlélési távlatok, de KIZÁRÓLAG a Ripacs és b. neje NÉLKÜL.

Brüsszel őket szándékszik ránk szabadítani. Remélhetőleg a Fidesz tábor összetart, tévhit, h. ezzel az egyszer már bizonyított társasággal a köz többre juthatna, az EU-s pénzek éppoly láthatatlanok lennének az ország szempontjából, mint kormányzati ciklusaik alatt. A Ripacsék idejében már voltak, az elköltésükre a jó Bajnai és Populisszima felügyelt, lehet, h. fordított sorrendben.

Út és a 4-es Metró építésen kívül felmutatni keveset tudnak, az is tele kérdésekkel, mint pl. a kőröshegyi viadukt létjogosultsága, a metrós korrupciójuk. Közben elment olyasmi, amit még vissza-vásárolni is reménytelen,, a honvédség felújított nehézfegyverzetétől kezdve a MÁV Cargo-ig.

Óriási lehetőség lett volna a gyerekszám csökkenésére kis létszámú osztályokkal válaszolni a leépítések helyett, ezt sem tudták lejátszani, csak eljátszani.

Vagy mondják azt, hogy amíg az ellenzék nem jut hatalomra, addig nincs uniós pénz.
Akkor inkább tartsák meg! Vagy adják oda a demokratikus ukránoknak.
Ja, hogy éppen az történt?

Jó érzés, h. nem egyedül gondolkodom így. Ez egy megerősítés. Vannak döntések, amiket nem nagyon lehet visszacsinálni. Muszáj hinni abban, h. majdcsak győz a józan ész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés