Tévedésnek tartom az „Amerika-klubok” és a „Putyin-klubok” működését

2022. november 5. 18:31

Megadja Gábor
Facebook
Maradjunk a „magyar klubban” .

„Mielőtt jön a következő »miért nem rajongasz kicsit jobban Putyinért« kör.

Van-e igazsága Putyinnak a Nyugat kritikájában? Azt hiszem, elég sok, és azt hiszem, a nyugati liberális demokraták csúcsra járatták a képmutatást. És azt is hiszem, nincs abban sok titok, Putyin miért indított háborút, mert bő egy évtizede világosan kifejtette, mit szeretne Ukrajnával kapcsolatban, tett javaslatokat stb. A ruszki cselekvés nyitott könyv (csak csesztünk belenézni, ezért tévedtünk gyakorlatilag mindannyian azzal kapcsolatban, lesz-e háború). Az amerikai sokkal sunyibb.

És mindezekkel együtt is: tévedésnek tartom az »Amerika-klubok« és a »Putyin-klubok« működését. Maradjunk a »magyar klubban«. Innen nézve a háború nem érdekünk. Pont. Ahogy Dr. Miniszterelnök Úr is kifejtette legutóbb Germániában, túl sokat foglalkozunk Putyinnal, és keveset azzal, mi a magyarok vagy akár Európa érdeke. (Megjegyzés: Európa nem ura önmagának, úgy cselekszik, mintha az amerikai hegemónia/gyarmattartói szándékok erősítése lenne az érdeke. Nem az.)

A közösségi média algoritmusai persze megtévesztenek bennünket, nevezzük ezt mondjuk »Lyákob-tévedésnek«. Dugig van az ember fala az »Amerika klub« és a »Putyin klub« tagjainak hangos bejegyzéseivel (képzavar, vagy sem?).

És akkor lássuk a medvét (... meg a botladozó sast, és a bohócot): masszív negatív megítélés Biden, Putyin és Zelenszkij osztályrésze. (Ursula von der Leyené sem sokkal jobb, a némiképp jobb megítélést tulajdoníthatjuk annak, hogy jelentéktelenebb.)

Egy újabb bizonyíték arra, hogy a magyarok nem hülyék, a klubokba szerveződő értelmiség viszont nyugodtan körülnézhet egy kicsit.

A teljes anyag itt.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés