Zelenszkij: Készen állunk az igazságos békére

2022. november 5. 8:29
Az ukrán elnök szerint több százezer ember van a húsdarálóban.

Volodimir Zelenszkij pénteken videóüzenetben üzent. Arról beszélt, hogy Oroszország hazudik, Ukrajna pedig szabad lesz. Szerinte az orosz vezetés hajlandósága a tárgyalásra hazugság és Oroszország valós veszteségeit eltitkolják az orosz társadalom előtt. Azt hazudják az embereknek, hogy az állítólagos mozgósítási folyamat befejeződött, állítja Zelenszkij. Ő úgy tudja, hogy valójában Oroszországban és a megszállt ukrán területeken is gyűjtik még az embereket.

Úgy fogalmazott:

„Amikor valaki tárgyaláson gondolkodik, nem keresi a módját, hogy mindenkit megtévesszen maga körül és több tíz- vagy százezer embert küldjön a húsdarálóba”.

Szerinte az orosz hadsereg már annyi emberéletet kiontott és annyi lőszert elhasznált, amennyit a két csecsen háború alatt együtt sem. Hozzátette: „készen állunk a békére, a tisztességes és igazságos békére, aminek a feltételeit már többször is közöltük”.

Végül kijelentette:

„Ukrajna szabad lesz, az egész határunk helyreáll

– szárazföldön és tengeren, keleten és délen egyaránt.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

 

Összesen 231 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig is kitartója, az USA akadályozta a békézésben.

Putyinnak Kadirov a pincsije, kik voltak a Sztálin nevű szörnyé?

Jelzem, ez a címből is nyilvánvaló volt. Ezeknek a nyilatozatoknak a világon semmi értelme.

A mandiner azért már beszámolhatna arról, hogy Rómában, ötven méteres szivárványos zászlóval békepárti tüntetés zajlik és Milánóban is hamarosan elkezdődik.
Rómában az Europa for Peace mozgalom szervezésében, mindenféle civil mozgalom, egyházi szervezet, szakszervezetek részvételével követelik az azonnali békét Ukrajnában. Baloldali pártok és politikusok is jelen vannak, az M5Mozgalom vezetője, Conte követeli, hogy parlamenti vita nélkül ne küldjenek fegyvereket Ukrajnába.
A kommunista napilap, az Il Manifesto is részvételre, az azonnali békekötésre buzdít. felteszi a kérdést, kinek jó, hogy megszűnjön az EU? Hát Oroszországnak, a NATO-nak, a nacionalistáknak, a keleti és nyugati fosztogatóknak.
Elítélik az Irak, Szíria, Líbia, Palesztina, Koszovó elleni és az Afrikában elkövetett agressziókat. A lap utal arra, hogy annak idején bírálták az oroszok prágai, az amerikaiak vietnami agresszióját, s most ís fel kell lépni az imperializmus ellen.

A Népszava is hasonló cikket közölt ma, határozott fellépést követelt az imperializmus ellen.......
Szóval Itáliában is egyre húsba vágóbb az ukrán színdarab szülte krízis, s lakosság többsége már keményen háborúellenes, s bírálja a Brüsszel háborúpárti vonalvezetését is, ami a többség szerint teljesen padlóra küldi Európát, s benne az olasz gazdaságot is.
Tüntetés Rómában, Milánóban...folytatás? Azt hallottam, hogy Gyurcsány és szövetségesei is hasonló béketüntetés szervezésén dolgoznak gőzerővel.

Sajnálom, hogy nem értetted meg az iróniát.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés